Subaru ilk elektrikli otomobilini tanıttı | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 09:45

Subaru ilk elektrikli otomobilini tanıttı

Subaru ilk elektrikli otomobilini tanıttı
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2021 - 16:07

3770 Okuma

Japon otomotiv firması Subaru, elektrikli otomobil projesinin ilk ürününü tanıttı. Araç, şirketin Solterra ve Toyota ile ortak bir girişimiyle geliştirildi.

Subaru ilk elektrikli otomobilini tanıttı
Japon otomotiv firması Subaru, elektrikli otomobil projesinin ilk ürününü tanıttı. Araç, şirketin Solterra ve Toyota ile ortak bir girişimiyle geliştirildi.

Subaru, Solterra EV olarak adlandırılacak ilk elektrikli otomobilini için yayınladığı basın bülteniyle duyurdu. 2022‘de yollarda olması beklenen aracın ilk etapta ABD, Kanada, Avrupa ve Japonya piyasasına giriş yapması bekleniyor.

Subaru Solterra, BZ4X ile benzer özellikler taşıyabilir

Temel olarak teknik özelliklerinden bahsedilmese de tanıtımdaki görüntülerde elektrikli otomobilin Subaru’nun diğer SUV‘larına benzeyeceği düşünülüyor. Toyota’nın e-TNGA ve Subaru’nun e-Subaru adı ile üretilen ortak platformun üzerine inşa edilecek olan Solterra, ortaklığın diğer ürünü olan BZ4X ile benzer özellikleri taşıyabilir.

subaru-ilk-elektrikli-otomobili-solterrayi-tanittiİki şirket bu platform üzerine inşa edilecek araçların Subaru‘nun çekiş sistemleri deneyiminden ve Toyota‘nın hibrit otomobiller için pil teknolojisi geliştirme deneyiminden yararlanmasını beklendiklerini belirtti.

Toyota ile birlikte Subaru da, diğer büyük otomobil üreticisi firmaların elektrikli araçlara yaptıkları pahalı yatırımlardan kaçındı. Şirketin bu yavaş yaklaşımı, en iyi ihtimalle mevcut pazar hakkında ciddi bir araştırma yapma imkanı kolluyor şeklindi yorumlandı.

Öte yandan Subaru, tüm dünyada etkisini gösteren yarı iletken çip kıtlığından etkilenen firmaların arasına katıldı. Japon otomobil firması tedarik sıkıntıları nedeniyle 2021 yılının ilk çeyreğinde küresel araç üretiminin 61 bin adet azalacağını belirtti. Konuyla ilgili konuşan Subaru CEO’su Namakura Tomomi, yıllık bilançolara ilişkin olarak düzenlediği basın toplantısında sektörün geleceğinin çip sıkıntısı nedeniyle belirsizliğini koruduğunu söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.