REKTÖR HOTAR: “GÖNÜLLERE DOKUNACAĞIZ” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024 - 13:54

REKTÖR HOTAR: “GÖNÜLLERE DOKUNACAĞIZ”

REKTÖR HOTAR: “GÖNÜLLERE DOKUNACAĞIZ”
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2021 - 11:59

1580 Okuma

Dokuz Eylül Üniversitesi, Ramazan ayının son günlerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlar için
iftar menüsü hazırladı. Tınaztepe Yerleşkesi merkez mutfakta yapılan etkinliğe katılan
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Pandemi nedeniyle iftar sofralarında buluşamadık
ancak bu etkinlik sayesinde gönüllerimiz sofralarda buluşacak” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Valiliği’nin de desteği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik
iftar menüsü hazırladı. Covid-19 pandemisi göz önünde bulundurularak, bağışıklık sistemini
destekleyecek yemekler tercih edilerek oluşturulan menü, DEÜ Tınaztepe Yerleşkesinde
bulunan uluslararası sertifikalara sahip mutfakta, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
akademisyenlerinin gözetiminde Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri tarafından
hazırlandı. Etkinliğe Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir Valiliği
İl Sosyal Etüt Proje Müdürü Hatice Suna Bina, Kızılay İzmir İl Şube Başkanı Kerem Fahri
Baykalmış, Hizmet Ehli Eğitim Kültürel Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Roman Derneği
başkanı Mehmet Altay, Burhan-Der Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin
Eriş, Dokuz Eylül Üniversitesi akademik ve idari personeli katıldı.

500 AİLEYE İFTAR YEMEĞİ
Yemek hazırlığında öğrencilere yardım eden Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Mübarek
Ramazan ayında iftar sofralarında bir araya gelemedik ama gönüllerimiz hep bir oldu.
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz
hocalarımız ve üniversitemizin yenilenen merkez mutfağımızda bir iftar menüsü
hazırlığındayız. İzmir’de ihtiyaç sahibi olan yaklaşık 500 aileye iftar menüsünü ulaştıracağız.
Bu etkinliğimizi İzmir Valiliğimiz, Kızılay ve derneklerimiz ile birlikte planladık. Özellikle
malzeme tedarikinde destek oldular. Biz de pişirme, sunum ve ulaştırma noktasında devreye
girmiş olduk. Pandemi şartlarının gereğini yapan bir kurum olarak, aynı zamanda milli ve
manevi değerlerimizi de yaşatmaya çalışıyoruz” dedi.

GÖNÜLLERE DOKUNACAĞIZ
Uluslararası sertifikalara sahip mutfak hakkında bilgi veren Rektör Hotar, “Mutfağımız
bölgedeki tek ISO 22000 gıda güvenliği sertifikasına sahip tesistir. Göreve geldiğimiz ilk
günden itibaren mutfağımızın yenilenmesi önceliklerimiz arasında yer aldı. Çünkü burada
hazırlanan yemekleri hem akademik ve idari personelimiz hem de öğrencilerimiz tüketiyorlar.
Onlara daha sağlıklı ortamlarda hizmet vermeyi hedefledik. Yaklaşık 1 yıllık tadilat ve tamirat
işleminden sonra ISO 22000, ISO 14001 VE ISO 9001 belgelerimizi aldık. Bugün de
mutfağımızda ilk etkinliğimizi yapıyoruz. Ramazan ayında ortak sofralarda buluşmak
üniversite olarak geleneğimizdi. Görevimin ilk yılında pandemi yoktu ve öğrencilerimiz ile
hem yemekhanelerde hem de evlerinde iftar sofralarında buluştuk. Hem o günleri bir anlamda
yad ettik hem de özellikle kısıtlılık döneminde ulaşılamayan ihtiyaç sahibi ailelere yardım
etmek amacıyla bu faaliyeti yapmış olduk. Burada gönüllere dokunmayı, bir farkındalık
oluşturmayı ve devletimizin bize sunduğu imkanları vatandaşlarımızla olabildiğince
paylaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.