İsrail’e ABD’nin sarsılmaz desteğini iletti | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 13:51

İsrail’e ABD’nin sarsılmaz desteğini iletti

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrailli mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD’nin İsrail’e sarsılmaz desteğini vurguladı

İsrail’e ABD’nin sarsılmaz desteğini iletti
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2021 - 6:48

3110 Okuma

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne yaptığı yazılı açıklama, Sullivan’ın, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben Shabbat ile telefonda görüştüğünü bildirdi.

“Sullivan, son dönemde Hamas ve diğer terör grupları tarafından Kudüs ve Tel Aviv de dahil bölgelere füze saldırılarını kınadı.” ifadesine yer verilen açıklamada, “Sullivan, Başkan Joe Biden’ın İsrail’in güvenliği ve sivilleri korurken kendini ve halkını savunma hakkına sarsılmaz desteğini iletti.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD’nin bölgede sürdürebilir bir sakinlik getirilmesine yönelik adımlara da destek vereceği aktarılan açıklamada, görüşmede, Sullivan ve Ben Shabbat’ın yakın temas halinde kalınması konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

SULLİVAN MISIR HÜKÜMETİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Açıklamada Sullivan’ın bugün Mısır hükümeti ile de Gazze ve Kudüs’teki durum hakkında ele aldığı, görüşmede bölgede sükunetin sağlanması ve yakın temas halinde kalınması konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Öte yandan Emily Horne’nin açıklamasında Sullivan’ın İsrail’in Filistin’e yönelik hava saldırılarından bahsetmediği dikkati çekti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.