Son Dakika Haberi: Harekete geçti, Erdoğan’dan dikkat çeken Filistin hamlesi | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 08:10

Son Dakika Haberi: Harekete geçti, Erdoğan’dan dikkat çeken Filistin hamlesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Son Dakika Haberi: Harekete geçti, Erdoğan’dan dikkat çeken Filistin hamlesi
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2021 - 20:18

2660 Okuma

Son Dakika Haberi: Günlerdir Şeyh Cerrah’ta Filistinlilerin evlerine hukuksuz şekilde el koyan ve gerginliği tırmandıran İsrail yönetimi, geçtiğimiz gün Mescid-i Aksa’ya saldırmıştı. İsrail polisi, Aksa’da iftar eden ve ibadet yapan Müslümanları hedef almış, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı.

Filistinliler ise Harem-i Şerif’ten ayrılmayarak, nöbet tutmaya başlamıştı.

Filistinlilerin Mescid-i Aksa direnişi

İŞGAL GÜÇLERİ BU SABAH YENİDEN SALDIRDI

İsrail polisi bu sabah, işgal altındaki Mescid-i Aksa’da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere müdahale etti. Bu kanunsuz müdahale sonrası 300’den fazla Müslüman yaralandı.

DİRENİŞ ZAFER GETİRDİ

Müslümanlar teslim olmadılar. İsrail güçleri, 4 saat süren Müslümanların kararlı direnişinin ardından Mescid-i Aksa’dan çekildi. Müslümanlar, işgalci İsrail’in silahlı, ses ve gaz bombalı saldırılarına karşı koydu. Mescid-i Aksa’nın kapıları açıldı. Camide temizlik yapan Müslümanlar, daha sonra öğle namazı kıldı.

4 saat sonra zafer, askerler geri çekildi! İslam dünyasına acil yardım çağrısı

KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan, İsrail’in uyguladığı terörü ve işgali durdurmak için başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyayı harekete geçirmek üzere ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Dini bir savaş başlattılar, bedelini ağır ödeyecekler

Erdoğan görüşmelerde İsrail’in Kudüs’teki saldırılarını “terör” olarak nitelendirerek Filistinlilere yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadı.

Erdoğan, Türkiye’nin her zaman Filistin davasının destekçisi olmaya, Filistinli kardeşlerinin yanında durmaya ve Kudüs’ün izzetini korumaya devam edeceğini belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.