METEOROLOJİ’DEN UYARI: İSTANBUL DAHİL 26 KENTE KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 06:15

METEOROLOJİ’DEN UYARI: İSTANBUL DAHİL 26 KENTE KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Son Dakika Haberi; Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul dahil 26 il için kuvvetli yağış ve sağanak uyarısında bulundu.

METEOROLOJİ’DEN UYARI: İSTANBUL DAHİL 26 KENTE KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2021 - 8:36

1720 Okuma

Meteoroloji’nin İstanbul uyarısında “Cumartesi öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı” denildi. Yağışların Cumartesi öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; İstanbul, Ankara, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Bursa, Kocaeli, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Sinop, Çankırı, Kırıkkale, Zonguldak, Düzce, Bartın Kastamonu, Karabük, Bolu, Çorum, Amasya, Yozgat, Tokat, Samsun ve Sakarya’da cumartesi günü sağanak yağış uyasında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu’nun doğusu ile zamanla ülkemizin kuzeybatısı ve Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra Marmara’nın kuzey ve doğusu, Sinop dışında Batı Karadeniz bölge geneli, Orta ve Doğu Toroslar mevkii, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Ankara’nın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Cumartesi öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL’DA CUMARTESİ ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT

Meteoroloji tarafından İstanbul için yapılan uyarıda “Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı” ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji’nin bölge bölge hava durumunda ise şöyle denildi:

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Cumartesi öğle saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, zamanla Kuzey Ege’nin iç kesimlerinin çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Cumartesi öğle saatlerinden sonra Güney Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra orta ve doğu Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeybatısının yer yer çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, Cumartesi öğle saatlerinden sonra Sinop dışında bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.