YÖK 2021 ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 13:22

YÖK 2021 ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

YÖK 2021 ENGELSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2021 - 15:39

3060 Okuma

 

Ege’ye 1 turuncu 2 yeşil bayrak

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla verdiği “Engelsiz Üniversite” ödüllerinin 2021 yılı ödül töreni gerçekleşti. Online konferans yoluyla yapılan ödül törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri,  ödül almaya hak kazanan üniversitelerin rektörleri ve ilgili birimlerde görev yapan akademisyenler katıldı. 114 üniversiteden farklı kategorilerden 837 başvurunun yapıldığı yarışmada Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Mekânda Erişebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitim Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi ise Eğitimde Erişebilirlik (Yeşil Bayrak) bayrak ödülü aldı.

Ege Üniversitesi olarak eğitimde ve mekânda erişebilirlik konularında önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “ Üniversitemizde,  insanı merkeze alan bir anlayışla başta engelli öğrencilerimiz olmak üzere tüm bireylerin hayatını kolaylaştıran örnek ve öncü uygulamaları hayata geçirmeyi sürdürüyoruz.  Kalite ve sürekli iyileştirme hedefimiz doğrultusunda engelli öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek, hayatlarını kolaylaştıracak, bir yükseköğretim konsepti oluşturmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Göreve başladığımız ilk günden itibaren ‘engelsiz ve ulaşılabilir üniversite’ hedefiyle pek çok uygulamayı üniversitemize kazandırdık. Yaya Öncelikli Yeşil Kampüs projemiz kapsamında; yaya ve bisiklet yollarından kaldırımlara, otoparkların dizaynından çevre ve trafik düzenlemesine, Engelsiz Bilgilendirme ve Yönlendirme Sisteminden Engelsiz Bilgilendirme Asistanına engelli bireylerin rahat hareket edeceği örnek çalışmalara imza attık Bir yandan bilimsel çalışmaları hızla yürütürken diğer yandan da engelli bireylerimiz için bilinç düzeyi yüksek, duyarlı toplum oluşturabilmek adına sosyal sorumluluk projelerini de ihmal etmedik. Özetle,  üniversitemizde engelli bireylerin eğitim öğretim, araştırma geliştirme ile  sosyal, kültürel ve sportif  faaliyetlere katılımını önceleyen engelsiz bir ekosistem oluşturmak için yoğun gayret gösterdiğimizi söyleyebilirim. Bu çalışmalarımız sonucunda Engelsiz Üniversite ödüllerinde 1 turuncu 2 yeşil bayrak almaya hak kazandık. Ayrıca Hemşirelik Fakültesi, Kütüphane Binası ve Spor Bilimleri Fakültesi; Mekânda Erişebilirlik (Turuncu Bayrak),  Türk Müziği Bölümü ise Görme Engelli alanında Engelsiz Program Nişanı alanında aday olmaya hak kazandı. Bu ödüllerle,  Ege Üniversitesi engelsiz bir yükseköğretim kurumu olduğunu tescillenmiş oldu. Bu vesileyle Yeni YÖK anlayışıyla yenilikçi birçok projenin hayata geçirilmesini sağlayan, desteğini sürekli yanımızda hissettiğimiz YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Sayın M. A. Yekta Saraç Hocamıza, YÖK Yürütme Kurulu Üyemiz Prof. Dr. Sayın Zeliha Koçak Tufan hanımefendiye,  YÖK Üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca üniversitemizin bu başarısında emeği geçen Engelsiz Ege Koordinatörümüz Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe olmak üzere tüm çalışanlarımızı kutluyorum” diye konuştu.

“Uzaktan eğitim sitemimizi erişilebilir kıldık”

Salgın sürecinin başından itibaren akademi ve öğrenci merkezli bir yaklaşım izlediklerini belirten Prof. Dr. Budak, “Uzaktan eğitim sürecinde engel grubuna göre programların erişilebilirliği ve yapılacak düzenlemelere ilişkin senato kararı aldık. Online sınavlarda Ege Ders sisteminde engelli öğrencilerimize yönelik düzenlemeler yaptık. Farklı engel grubundaki öğrencilerimiz ile birebir iletişime geçilerek, whatsapp ve e-mail yolu ile sürekli bilgilendirmeler yaparak öğrencilerimizin yükseköğretimle bağlantısının kopmaması için özen gösteriyoruz. Ege Üniversitesi olarak özel gereksinimleri olan öğrencilerimiz için her açıdan engelsiz eğitim ortamını sağlamayı ve tüm öğrencilerimize eşit erişilebilirlikle yükseköğretim yaşamına dahil etmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.