TÜRKİYE-MISIR GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI! İŞTE İLK AÇIKLAMA! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 01:41

TÜRKİYE-MISIR GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI! İŞTE İLK AÇIKLAMA!

Türkiye-Mısır görüşmesi sonrası Türkiye’den son dakika açıklaması geldi.

TÜRKİYE-MISIR GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI! İŞTE İLK AÇIKLAMA!
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2021 - 22:04

1750 Okuma

Türkiye ve Mısır heyetlerinin Kahire’de yaptığı istikşafi nitelikli görüşmelerin samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleştirildiği bildirildi

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Mısır’ın istişarelerin ilk turunun sonuçlarını değerlendireceğini ve müteakip adımları kararlaştıracağını bildirdi.

‘SAMİMİ HAVADA GERÇEKLEŞTİ’

Dışişleri Bakanlığı, Mısır ile yapılan görüşmelerle ilgili, “İkili ilişkiler, Suriye, Libya ve Irak’taki durum ele alındı. Görüşmeler samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleştirilmiştir” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza başkanlıklarındaki heyetler arasında 2 gün süreyle Kahire’de gerçekleştirilen istikşafi nitelikli Türkiye ve Mısır istişareleri 6 Mayıs 2021 tarihinde tamamlanmıştır.

Görüşmeler samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleştirilmiştir. Görüşmelerde ikili konuların yanısıra Libya, Suriye ve Irak’taki durum başta olmak üzere bölgesel konular ele alınmış, Doğu Akdeniz’de barış ve güvenliğin sağlanması ihtiyacı üzerinde durulmuştur.

Taraflar istişarelerin bu turunun sonuçlarını değerlendirecek ve müteakip adımları kararlaştıracaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.