LİBYA’DAN TÜRKİYE ANLAŞMASI AÇIKLAMASI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 05:39

LİBYA’DAN TÜRKİYE ANLAŞMASI AÇIKLAMASI

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe,Türkiye denizlicik anlaşmasının yeniden değerlendirilmesi konusunda Yunanistan ile aynı fikirde olmadıklarını söyledi.

LİBYA’DAN TÜRKİYE ANLAŞMASI AÇIKLAMASI
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2021 - 16:30

1600 Okuma

Türkiye ile Libya arasında yapılan ve Yunanistan’ın her fırsatta iptal edilmesini istediği deniz yetki alanları anlaşmasına ilişkin açıklama yapıldı.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe Libya ve Türkiye denizlicik anlaşmasının yeniden değerlendirilmesi konusunda Yunanistan ile aynı fikirde olmadıklarını ve anlaşmaya sadık kalacaklarını söyledi.

ANLAŞMADAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Dibeybe “Libya-Türkiye denizcilik anlaşmasının yeniden değerlendirilmesi konusunda Yunanistan ile aynı fikirde değiliz ve o anlaşmadan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dibeybe geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşmüştü.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotaki Libya ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hakları kapsamında imzaladığı mutabakat muhtırasına ilişkin Avrupa Konseyi’nin kararlarına göre herhangi bir yasal güce sahip olmadığını” görüşünü savunuyor ve “belgelerin” iptal edilmesi gerektiğini ileri sürüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.