INSTAGRAM VE FACEBOOK, TRUMP’LA İLGİLİ KARARINI AÇIKLADI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 05:00

INSTAGRAM VE FACEBOOK, TRUMP’LA İLGİLİ KARARINI AÇIKLADI

INSTAGRAM VE FACEBOOK, TRUMP’LA İLGİLİ KARARINI AÇIKLADI
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2021 - 20:15

2090 Okuma
Eski ABD Başkanı Donald Trump, dört kişinin hayatını kaybettiği Capitol baskını sonrasında sosyal medyadan uzaklaştırıldı. Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat ve Shopify‘dan uzaklaştırılan eski liderin akıbeti için bugün karar geldi.

Facebook şirketinin içerik kararlarını gözden geçirmekle görevlendirilen gözetim kurulu, platformun Trump’ın hesabını askıya alma kararını onayladı. Fakat şimdilik… Zira ekip eski başkanın ne kadar süre yasaklı kalacağını gözden geçireceklerini bildirdi. Kurul bugün yaptığı açıklamada, bir kullanıcıya süresiz askıya alma cezası vermenin uygun olmadığını söyledi.

Facebook’ta Donald Trump yasağı devam edecek

Facebook’un küresel ilişkiler ve iletişimden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg, konuya ilişkin bir blog yazısı kaleme aldı. Burada şirketin yönetim kurulundan gelen kararı inceleyeceğini, sonucunda ise açık ve orantılı bir eylem gerçekleştireceklerini belirtti. Ayrıca Trump’ın hesaplarının halen daha askıda olduğunu hatırlattı.

Donald TrumpFacebook platformunda 35 milyon takipçiye sahip Donald Trump, Instagram‘da ise 24 milyon kişiye hitap ediyor. Şimdilik eski başkanın Instagram’ı aktif olsa da Facebook’a giremiyor. Trump gözetim kurulunun kararıyla ilgili ise şimdilik herhangi bir açıklama yapmadı.

Trump için harekete geçen tek sosyal medya platformu Facebook ile Instagram değil elbette. YouTube, Snapchat, Twitter ve daha birçok platform da eski başkanı yasakladı. Ancak bu yasağın ne zamana kadar devam edeceği halen meçhul.

Trump kendi sosyal medyasını kurdu

İnternet platformlarında yasağı devam eden Donald Trump çözümü kendi sosyal medya ağını kurmakta buldu. Şu anda basit bir blog görüntüsüne sahip platform, Twitter‘a oldukça benziyor. Fakat burada şimdilik yalnızca Trump’ın paylaşımları yer alıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.