KANUNİ SONDAJ GEMİSİ KARADENİZ’E AÇILDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 17:56

KANUNİ SONDAJ GEMİSİ KARADENİZ’E AÇILDI

Bir süredir Filyos Limanı’nda bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen Kanuni Sondaj Gemisi, limandan ayrılarak Türkali Kuyularının bulunduğu bölgeye hareket etti

KANUNİ SONDAJ GEMİSİ KARADENİZ’E AÇILDI
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2021 - 18:29

1820 Okuma

Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi Kanuni’nin Filyos Limanı’nda bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı. Bugün limandan ayrılan gemi, Türkali Kuyularının bulunduğu bölgeye hareket etti.

10 KUYUDA SONDAJ

405 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin karaya çıkartılması için Sakarya Gaz Sahası’nda ilk etapta 10 adet kuyunun sondajının tamamlanması bekleniyor.

FATİH’E EŞLİK EDECEK

Fatih Sondaj Gemisi’nin sondajını tamamladığı Sakarya Gaz Sahası’nda açılmış olan ve açılacak olan 10 kuyunun kuyu tamamlama ve test işlemleri Kanuni Sondaj Gemisi ile beraber ikmal edilecek.

TÜRKİYE’NİN ÜÇÜNCÜ SONDAJ GEMİSİ

Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı envanterine katılan ’Kanuni’ sondaj gemisi, 227 metre uzunluğa, 42 metre genişliğe sahip ve 11 bin 400 metre derinliğe kadar sondaj yapabiliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.