LİBYA’DAN TÜRKİYE’YE SON DAKİKA ÇAĞRISI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 15:23

LİBYA’DAN TÜRKİYE’YE SON DAKİKA ÇAĞRISI

Libya hükümeti, yabancı güçlerinin ve paralı askerlerinin ülke topraklarından çıkarma konusunda Türkiye’ye iş birliği çağrısı yaptı.

LİBYA’DAN TÜRKİYE’YE SON DAKİKA ÇAĞRISI
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2021 - 19:22

1620 Okuma

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı (MİT) Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve beraberlerindeki heyetler Libya’ya önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

GÖRÜŞME SONRASI AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

“Libya’nın bütünlüğü, egemenliği, bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz. Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi’ndeki konuların takibini ele aldık. Şirketlerimiz Libya’ya dönerek ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak”

#Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeyba ile görüştük.
-Ülkemizin Milli Birlik Hükümetine desteğini vurguladık.
-Yüksek Düzeyli Stratejik İşb. Konseyi’ndeki konuların takibini ele aldık.
-Şirketlerimiz Libya’ya dönerek ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacak. pic.twitter.com/vBNF1aU3p4

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) May 3, 2021

Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş:

“Türkiye ile her iki ülke yararına seçkin ilişkiler kurma konusundaki kararlılığımızı teyit ediyoruz. Türkiye’yi Libya’nın egemenliğine destek olarak yabancı güçleri ve paralı askerleri Libya topraklarından çıkarma konusunda iş birliği yapmaya çağırıyoruz. Libya’ya direkt uçuşların başlaması için bu hafta THY heyetiyle bir görüşme gerçekleştireceğiz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.