JANDARMA’DAN MİNİKLERE TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 19:21

JANDARMA’DAN MİNİKLERE TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ

JANDARMA’DAN MİNİKLERE TRAFİK HAFTASI ETKİNLİĞİ
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2021 - 19:20

4840 Okuma

Ülkemizde her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanıyor.

Bu kapsamda Demirci İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri tarafından haftaya özel farkındalığı artırıcı, bilgilendirme ve bilinçlendirmeye katkı sağlayacı etkinlikler icra ediliyor.
İçişleri Bakanlığınca hazırlananarak Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Karayolu  Trafik Güvenliği Strateji Belgesi (2021-2030) ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı (2021-2023) doğrultusunda görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeyi teyid eden Demirci İlçe Jandarma Komutanlığı trafik timleri Trafikte Her Yıl Daha İyiye, Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda ve  Emniyet Kemerimi Unutmam mottosuyla yola çıkarak tüm yol kullanıcılarını kapsayan faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.
Trafiğin yoğun olduğu noktalara dikkat çekici bilgi afişleri asan trafik timleri, yaptığı sabit denetimlerde ise özellikle emniyet kemeri kullanımını öne çıkaran uygulamalara imza atıyor.
Jandarma Trafik Tim Komutanı J.Asb.Kd.Bçvş. Hasan Çayır trafikteki başarı ve başarısızlığın en önemli unsurunun insan olduğuna vurgu yaparak, ülkemiz için her yıl daha iyiye giden bir trafik düzeni elde etmenin ancak trafikte sürücü, yaya  ve yolcu olarak yer alan insanımızın topluma ve kendisine karşı olan sorumluluğunun farkında olması, kanunla belirlenmiş kurallara istekle uyması, hoşgörü, saygı ve sabrı içselleştirmesi ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Haber: Metin DURMAZ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.