SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAÇTA (!) | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 06:19

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAÇTA (!)

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAÇTA (!)
Son Güncelleme :

02 Mayıs 2021 - 22:17

3580 Okuma
Süper Lig’e çıkmak için içerdeki son maça davet edilmiş sağlık çalışanları. Niye, neden, niçin ? Sırası mı şimdi gözümüze sokar gibi, oooh çatlayın der gibi.
Nasıl bir kapanma ise artık bu. Her şey meydanda, herkes sokakta. Üstü kapalı, altı meydanda, o misal. Hepsi mi izinli, işe gidiyor, izin kağıtları var ? Onlar da can lafım yok, evde, kapalı yerde çok sıkılırlar, agresif olurlar. Dolaşmaları gerek. Köpeğini gezdirmek serbest. Salgın öncesi sahibi (!) sayesinde köpek gezmiş olurdu, gezdirirdi besleyeni. Şimdi ise tasmayı tutan, köpeği sayesinde geziyor, rahat rahat ooh maşallah. İzinli yani. Ancak emekçi, emekli, yaş almış yurttaşlarımız evde. Kıpırdayamıyor, bir yere, ceza kapıda. Niye illet daha fazla yayılmasın diye. Tatliş, pufuduk can dost köpeğimiz gezmelerde, oysa tasmayı tutan onun evinde sokakta dolaşıyor, haberi yok, yayıyor da yayıyor. Evine de taşıyacak haberi yok. Çünkü ahali dışarda, koronada.
HAYIRDIR İNŞALLAH
Şaşılası bir durum daha. Moral olsun diye birçok yerde, mesela Trabzon’da sağlık çalışanlarını tribüne davet ettiler, izin verilmedi. Adana’da Giresun’da sözüm ona inanmıyorum, çoğu alakasız kişiler sağlık çalışanı sıfatıyla tribündeler, kapalı yarı dolu. Bildiğiniz amigoluk yapıyorlar. Hey maşallah. Süper Lig’e çıkmak için içerdeki son maça davet edilmiş sağlık çalışanları. Niye, neden, niçin ? Sırası mı şimdi gözümüze sokar gibi, oooh çatlayın der gibi. Bugüne kadar seyirci ile mi oynadınız, kazandınız. Sağlık çalışanlarının maça gitmeye bağırmaya değil, dinlenmeye ihtiyaçları var, siz kimi kandırıyorsunuz ?
NAZİLLİ ÖRNEK OLSUN; ‘BİZ SİZE GELECEĞİZ’
Peki şampiyon olan Nazilli Belediyespor ne yaptı. Nazillilere haber saldı ‘Siz evden çıkmayın biz size geleceğiz’ dedi. Bu kadar basit işte. Net bir tedbir, hepsi bu. Zekâ, akıl işi.  Şampiyon ekip krallar gibi karşılandı, kenti dolaştı otobüsle. Temas yok, mesafe en az 10 metre, hijyen zaten var. Evden çıkmayan Nazilliler de balkonlardan sevgi gösterisinde bulundu, çiçeklerle şampiyon ekibi selamladı. Budur işte. İlla dip dibe olmak gerekmez ki, sevgi en büyük hazine.
AH BE ALTAY AH BE ALTINORDU
İlk ikiye girip direkt olarak Süper Lig’e çıkmalarını çok isterdim. Umarım inşallah ilk 5’e girerler. Bu hafta sonu son maçlarda belli olacak. Bir de finalde karşı karşıya gelirlerse, çok büyük acı olacak bizim için. Hangisini tutacağız ah be Altay ah be Altınordu. Bugüne kalmasaydı, bitirseydiniz işi. Bizi çok zor durumda bıraktınız, yapmayacaktınız bunu bize. Ne acı bir İzmirli olarak ya Rabbi. Buruk sevinç yaşayacağız garanti. Kimi tutacağız peki, ooof of.
SON HAFTA VAR ŞART
Süper Lig’de VAR mevcut, 1.Lig’de de yeni sezonda VAR olacak. Ee son maçlara geldik. Deyim yerindeyse dananın kuyruğu kopacak. Süper Lig adayı 1.Lig takımları, 1 maçlığına VAR getirilmeli, kullanılmalı. TFF’de para var, teknoloji var, imkanlar var. Maçın oynanacağı stada kamera koymanıza gerek yok. Alengirli bir pozisyon mu oldu. Dur dur maçı kulaklıktan dinle ver kararını, yapmadığınız şey mi ? Adalet olsun, kimse şaibe ve de töhmet altında kalmasın. Balıkesirspor’un bir golü ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Oysa buz gibi gol, top rakipten geliyor. Hakem Suat Arslanboğa da veremez ki, yürek gerek. Alıştılar kolaylığa, VAR’a. Gol olacak başka pozisyon da güme gitti Bal-Kes’in. Giresunspor’un iki golünde topla elle oynama var. Net, bariz. Hakem baktı, yardımcı hakem baktı, 4.hakem baktı, VAR’a yok. Adalet sizlere ömür. Döndü top gol oldu. Haksız kazanç. Aslan gibi takım Giresunspor, hak etti de ihtiyacı yok ki böyle şeylere. Ama gel gör ki, manzara çok çirkin görünüyor. Adalet gerek hemen şimdi, bu hafta.
TERMAL’DEN ALTYAPIYA ŞİFA
Balçova Termalspor, alt yapıya değer vermenin güzelliğini görüyor. Balçova futbolcu pınarı zaten Balçova İdmanyurdu da var, Göztepe’nin Milli futbolcusu Halil Akbunar’ı çıkardı, yetiştirdi, armağan etti Türk futboluna. Şimdi de Balçova Termalspor bulup çıkarıyor. Belediye hizmeti çerçevesinde amatör spora önem ve destek veren Çalkaya ailesiyle, Ogün Yılmaz müdürümün emeği çok. Termalspor’da yetişen Kaan Akman Nazillispor Belediyespor’da şampiyonluk yaşadı. Bir başka yetenek Tolga Cevher de İskenderunspor F.K ile Play-Off’a kaldı. Daha bitmedi. Yılmaz Basravi de Süper Lig temsilcimiz Göztepe’de maç kadrosuna girmeye başladı. Yetiştirenlerin emeğine sağlık, Milli olduğunuz günleri görme umuyla gençler,  başarılar, yolunuz bahtınız açık olsun.
BEŞİKTAŞ ŞAMPİYO…
4 ay öncesi. Tarih; 19 Ocak 2021. BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLUR MU ? ‘Beşiktaş şampiyon olur mu bilemem, tekmeye kafa uzatan futbolcunun olduğu, takır takır top oynayan takım, mutlu sona ulaşır, bunu bilir, bunu derim. Beşiktaş takım oldu, arkadaşlık var, takımdaşlık var. Takır takır top oynuyorlar. Oynadıkları futbolu izlemeye doyum olmuyor. Şampiyon olmasını çok isterim Sergenli Beşiktaş’ın. Merhum, efsane başkan Süleyman Seba yıllardır bekliyor. Kupa da gelir böyle giderse’ 2 ay öncesi. Tarih; 14 Mart 2021. ŞAMPİYON BELLİ 2.HANGİSİ ? ‘Sezon sonu görüşmek üzere. Çıkışta BJK ama düşüş de olacak. Yıllardır Kara Kartal bu aylarda daha da açılır. Sonuç itibarıyla şampiyon hangi takım mı olacak ? Belli değil mi ? Apaçık ortada. Siyah ile beyaz gibi. Olacak Beşiktaş şampiyon olacak’ Yazmıştık,  internetten bulup okuyabilirsiniz. Sonuç; Beşiktaşlı değilim görünen köy kılavuz istemez, görmek, görmeyi istemek gerek. Tebrikler.
İLK ŞAMPİYON KADIN BAŞKAN
Adıyaman 1954 Spor 3.Lig’den 2.Lig’e yükseldi. Kulüp Başkanı Cevher Erdem de şampiyonluk yaşayan ilk kadın başkan olarak Türk futbol tarihine geçti. Misli.com 3. Lig 4. Grup’ta Şanlıurfaspor 11 Nisan Stadı’nda Karbel Karaköprü Belediyespor’a deplasmanda 3-1 mağlup olan Adıyaman 1954 Spor, rakiplerinin de puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan etti. Tebrikler Cevher başkanım, kadın olan her yer güzel olur, başarılarınızın devamını diliyorum. Burası İzmir, bu takım Adıyaman. Selam olsun…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.