TÜRKİYE’DEN MISIR KARARI: ANKARA NATO’DAKİ VETOSUNU GERİ ÇEKTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:10

TÜRKİYE’DEN MISIR KARARI: ANKARA NATO’DAKİ VETOSUNU GERİ ÇEKTİ

Türkiye’nin geçen yıl, Kahire ile normalleşme girişimlerinin bir parçası olarak Mısır’ın NATO ile ortaklık faaliyetlerine koyduğu vetoyu kaldırdığı öne sürüldü.

TÜRKİYE’DEN MISIR KARARI: ANKARA NATO’DAKİ VETOSUNU GERİ ÇEKTİ
Son Güncelleme :

01 Mayıs 2021 - 15:41

1990 Okuma

Mısır’ın, Türkiye’nin Birleşmiş Milletlere (BM) bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarını dikkate alarak 18 numaralı parselde ilan ettiği ruhsat ihalesi sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerde yumuşama adımları atılmaya başlandı.

Doğu Akdeniz’de 18’inci parsel krizi! Mısır’ın Türkiye hassasiyeti Yunanistan’ı kızdırdı

İLİŞKİLERDE KARŞILIK YENİ ADIMLAR ATILDI

Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim” demişti.

Mısır’dan Başkan Erdoğan’a D-8 teşekkürü

Bu teşekkürün ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, 4 yıl aradan sonra telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

4 yıl sonra bir ilk: Mısır ile Türkiye arasında telefon görüşmesi

Mısır’dan Türkiye açıklaması: Biz iyi ilişkiler kurma konusunda istekliyiz

Bu görüşmeden günler sonra bir açıklama yapan Şükri, Türkiye ile iki tarafın da faydasına olacak diyalog ve uluslararası hukuk kurallarına uygun ilişkiler kurmada istekli olduklarını açıklamıştı.

REVEALED: Turkey lifted Nato veto over Egypt to woo Cairohttps://t.co/6RRkdvhVUG

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) April 30, 2021

YENİ BİR GELİŞME YAŞANDI

Middle East Eye’dan (MEE) Ragıp Soylu’nun iddiasına göre Türkiye; Mısır’a NATO’da koyduğu vetoyu geçen yıl kaldırdı.

MEE’ye konuşan bir kaynak, “NATO’nun Akdeniz Diyaloğu çerçevesindeki ortaklarından biri olan Mısır’ın NATO’yla ortaklık ilişkilerini ilerletmesi ve bu kapsamdaki faaliyetlere katılımı Türkiye tarafından desteklenmektedir” dedi.

Böylelikle Türkiye, Mısır’ın NATO ile ortaklık ilişkisi geliştirmesinin önünü açmış oldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.