”ALKOL YASAĞI KALKTI” İDDİASININ ARDINDAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 15:23

”ALKOL YASAĞI KALKTI” İDDİASININ ARDINDAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

”ALKOL YASAĞI KALKTI” İDDİASININ ARDINDAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Son Güncelleme :

30 Nisan 2021 - 14:07

1420 Okuma
 

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş’ın “Alkol satışı yasağı kalktı” sözlerinin ardından İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

'Alkol yasağı kalktı' iddiasının ardından İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun” dedi.

                           

Aybaş’ın bu sözlerinin ardından İçişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi:

“Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalarımız, resmi olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları, Valilikler tarafından ilgili kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemelidir. Milletimizin büyük fedakarlık gösterdiği Tam Kapanma Döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatların başlatılacağı da kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ALKOL YASAĞI İLE İLGİLİ BAKAN SOYLU NET KONUŞMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yasakla ilgili şunları söylemişti:

“Genelge çok açık. İstisnada yer almıyor ve kapalı. Çok doğal olarak. Bu açıdan da herhangi bir muafiyet yok, soru işareti söz konusu değil. Bu fedakarlığa tekel büfelerimiz de katlanacaklar. Bu dönem içerisinde onlardan da bir fedakarlık bekliyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.