TORBALI BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARGIYA TAŞINDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 20:02

TORBALI BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARGIYA TAŞINDI

İzmir’de Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından yapılan seçim, gizli oy ilkesinin ihlal edildiği gerekçesiyle yargıya taşındı.

TORBALI BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARGIYA TAŞINDI
Son Güncelleme :

29 Nisan 2021 - 19:15

1990 Okuma

İzmir’in Torbalı ilçe Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanlığı için yapılan seçim yargıya taşınıyor. CHP adayı Mithat Tekin’in kazandığı seçimde gizli oy ilkesinin ihlal edildiği iddia edildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP’li Meclis üyelerinin seçim sırasındaki paylaşımlarını ihlalin delili olarak gösterdi.

“Bu seçime gölge düşmüştür”

AK Parti İzmir İl başkanı Sürekli, “Oy kullanan Meclis üyelerinin kimlikleriyle beraber kullandıkları oy pusulasını cep telefonuyla fotoğraflayıp bunları kendi aralarındaki watsapp grubunda ifşa etmeleri oylamanın gizli olmadığına dair açık ve net bir delildir. Bu seçime gölge düşmüştür, tarihe bir kara leke olarak geçecektir. Bize Cumhuriyet Halk Partisinin tek parti döneminin seçimlerini hatırlatmıştır.” diye konuştu.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un hayatını kaybetmesinin ardından yapılan seçimin ilk turunda CHP adayı Mithat Tekin 16 oy, Cumhur ittifakı adayı Özgür Erman Çağlar ise 15 oy almıştı.

İlk iki turda sonuç çıkmayınca üçüncücü turda 17 oyla salt çoğunluğu sağlayan CHP adayı Tekin seçimi kazanmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.