HEM ÖĞRENDİLER HEM EĞLENDİLER | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

25 Nisan 2024 - 10:55

HEM ÖĞRENDİLER HEM EĞLENDİLER

HEM ÖĞRENDİLER HEM EĞLENDİLER
Son Güncelleme :

28 Nisan 2021 - 11:38

1200 Okuma

Ayvalık Belediyesi mahalleevleri tarafından düzenlenen kuşevi projesine evlerinden internet aracılığıyla katılan Ayvalıklı 75 öğrenci, gönüllü öğretmen Berrin Tezel’in eğitmenliğinde kuşevlerini rengarenk boyadılar.

Pandemi nedeniyle evde kalan çocuklar, mahalleevlerinden gelen kuşevlerini rengârenk boyalarla boyayarak ve desenlerle süsleyerek hazırladı. Ayvalık Belediyesi mahalleevleri ekipleri,  çocukların evlerini tek tek dolaşarak boyanan kuşevlerini topladı. Ekipler kuşevlerini mesire alanındaki ağaçlara astılar. Ayrıca bu yuvalara yem de bıraktılar.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çocukların Ayvalık’tan Türkiye’ye örnek bir çalışmayla mesaj verdiğini söyledi. Başkan Ergin, “Çocuklarımızın boyadığı 75 kuşevini mesire alanlarına koyarak kuşların özellikle kışın sıcacık, yazın sıcaktan etkilenmeyecek şekilde  yaşayabilmeleri için mekanlar oluşturduk. Doğal hayata katkı sağladık, kuşların kışı sıkıntı yaşamadan geçirmelerini ve yavrulama döneminde olumsuz hava koşullarından etkilenmemelerini sağlamış olduk. Kuşevleri doğaya olan duyarlılıkları ve sevgilerini geliştirmek amacıyla öğrencilerimiz tarafından boyandı ve belediyemiz personelince Atatürk mesire alanına asıldı” dedi.

Boyama etkinliği kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şenlikle kutlayan çocuklar, hem şarkılar söyledi, hem de kuşevlerini gönüllerince boyadı. Evlerinden de olsa, adeta görsel şölen gibi geçen boyama işleminin ardından öğrencilerden teslim alınan 75 adet kuşevi, Alibey (Cunda)Adası Atatürk mesire alanındaki çam ağaçlarına asılarak bölgede yaşayan kuşların yeni mekanları oldu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.