THODEX VURGUNUNDA YENİ GELİŞME! İLK İFADELER ORTAYA ÇIKTI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 09:21

THODEX VURGUNUNDA YENİ GELİŞME! İLK İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Thodex üzerinden 400 bin kişiyi dolandırdıktan sonra Arnavutluk’a kaçan Özer’in ağabeyi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer’in ilk ifadeleri ortaya çıktı.

THODEX VURGUNUNDA YENİ GELİŞME! İLK İFADELER ORTAYA ÇIKTI
Son Güncelleme :

26 Nisan 2021 - 17:02

2480 Okuma

Thodex üzerinden 400 bin kişiyi dolandırdığı iddiası sonrası Arnavutluk’a kaçan Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer’in yakalanmasının ardından kız kardeşi Serap Özer de yakalandı. Operasyonda, gözaltı sayısı 69’a yükselirken 11 kişinin arandığı bildirildi.

9 İLDE OPERASYON

Thodex’e yönelik soruşturmada, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Faruk Fatih Özer’in de aralarında olduğu 80 kişinin yakalanması için İstanbul merkezli 9 ilde eşzamanlı operasyon düzenleyerek 65 kişiyi gözaltına alınmıştı. Arnavutluk’a kaçtığı ortaya çıkan Faruk Fatih Özer hakkında İnterpol Kırmızı Bülten çıkarmıştı.

Thodex mağduru zararının giderilmesi için dava açtı

İLK İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

CNN TÜRK Muhabiri Ceylan Sever, Faruk Fatih Özer’in gözaltına alınan ağabeyi Güven Özer ve kız kardeşi Serap Özer’in ifadelerini şu şekilde aktardı:

“Şirketin mali işlerden sorumlusu olduğu iddiası vardı. Yani paranın başında olduğu iddia ediliyordu. Serap Özer bu iddiaları kabul etmedi. “Muhasebesiyle ilgilenmiyorum” dedi ve suçlamaları kabul etmiyorum dedi.”

Kripto para mağdurlarının avukatı konuştu: Gündemi sarsabilecek bilgiler var!

Güven Özer, gizli ortak iddiası vardı. Özer iddiaları kabul etmedi. Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamanın aynısını yaptı. Kardeşim beni de dolandırıp gitti dedi.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR 

Kripto para borsası Thodex’i işlemlere kapatıp, müşterilerin 2 milyar doları ile kaçtığı öne sürülen Faruk Fatih Özer’in yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı ise 69'a yükseldi.

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’a kaçtığı belirlenince iadesi için girişimlerde bulunuldu. Kripto para borsası Thodex’i işlemlere kapatıp, müşterilerin 2 milyar doları ile kaçtığı öne sürülen Faruk Fatih Özer’in yakalanması için çalışmalar sürüyor.

‘GÖRSENİZ DEĞİL PARA YATIRMAK ÇAY BİLE İÇMEZSİNİZ’

Kripto para borsası şirketlerine teknolojik altyapı desteği sunan Arbitrai’nin CEO’su Ali Sermet Taşdöğen “Kurucuların bir çoğunu tanıyorum. Görseniz değil para yatırmak, çay bile içmezsiniz. Bir masa bir kasa şeklinde kuruldular. Eski bankerlerde olduğu gibi… 10-15 bin lirası olan şirketi kuruyor. Ne finansal gücü var ne teknolojik alt yapısı. Mali güçleri zayıf olduğu için yatırımcıların kripto parasını bozdurup kira, maaş gibi ödemeleri yapan var. Yine bu gelen para ile lüks otomobil alan da oldu yat alan da” diye konuştu.

AĞABEYİ DE YAKALANMIŞTI

İlk dalga operasyonun ardından çalışmalarını sürdüren polis, önceki gece Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer’i Pendik’te gizlendiği evde gözaltına aldı. Operasyonlara devam eden ekipler, dün sabah saatlerinde de kız kardeşi Serap Özer’i yine Pendik’te gözaltına aldı. Serap Özer’in, şirketin mali işlerinden sorumlu olduğu belirtiliyor. Özer kardeşleri yakalayan ekipler soruşturma kapsamında aranması olan 2 kişiyi daha gözaltına aldı. Operasyonda gözaltına alınanların sayısı 69’a yükselirken, 11 kişinin arandığı bildirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Türkiye’de işlem yapan dijital para borsalarından Thodex’e ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, firmanın kurucusu olan Faruk Fatih Özer’in ağabeyi Güven Özer İstanbul’da düzenlenen operasyonla yakalanmış ve böylece önceki gün 80 şüpheli için başlatılan operasyonda yakalananların sayısı 69’a yükselmiştir” denildi.

ÇEMBER DARALIYOR

Arnavutluk’la Türkiye arasında tüm mekanizmalar devreye sokuldu. Arnavutluk güvenlik birimleri çok sayıda adrese baskın düzenledi. TRT’nin haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü de işbirliği ve koordinasyon amacıyla 5’er kişiden oluşan 4 teknik ekip kurdu. Bu ekipler Arnavutluk, Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya’ya gönderildi.

Ayrıca Türk heyet, Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yetkilliler ile Tiran’da yarın toplantı yapacak. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer halen Arnavutluk sınırları içinde. Özer’in fiziki takibi sürüyor, ülkeden çıkabileceği tüm noktalar kapatıldı.

KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI ÖNLEM

Arnavutluk’a komşu Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya’da ilgili birimlerle görüşmeler yapıldı. Emniyetin oluşturduğu teknik ekiplerden 3’ü de bu ülkelere gitti.

15 BİN TL’YE HOME OFİS

Hürriyet’in haberine göre; Özer’in 8 ay önce Maslak’taki bir plazada aylığı 15 bin TL’ye bir home ofis kiraladığı, işlerini buradan yürüttüğü öğrenildi. Aralarında milyonluk araçların da olduğu otomobilleri de rezidansın garajındaydı. Özer’in Arnavutluk’a kaçarken geride bıraktığı otomobillerinin kendi üzerine kayıtlı olmadıkları tespit edildi.

COVİD-19 KAPMIŞ

Yaklaşık 1 ay önce koronavirüse yakalanan Faruk Fatih Özer, kendisiyle aynı zamanda koronaya yakalanan başka bir şirketten ortağı MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’nın rezidans dairesinde karantinada kaldığı öğrenildi.

KIZ KARDEŞİ YAKALANDI

Kripto para dolandırıcılığı ile ilgili ‘Thodex’ isimli şirkete yapılan soruşturma kapsamında Faruk Fatih Özer’in yakalama kararı çıkarılan kız kardeşi Serap Özer İstanbul ve Kocaeli Emniyeti’nin yaptığı ortak operasyonda Kocaeli’de yakalanarak gözaltına alındı.Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gece saatlerinde Pendik’te gerçekleştirdiği operasyonda Güven Özer gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında Faruk Fatih Özer’in yakalama kararı çıkarılan kız kardeşi Serap Özer de İstanbul ve Kocaeli Emniyeti’nin yaptığı ortak operasyonla Kocaeli’de yakalanarak gözaltına alındı.Öte yandan soruşturma kapsamında aranan 80 kişiden 69’unun gözaltında olduğu öğrenildi. 11 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

KIZ KARDEŞ MALİ İŞLERDEN SORUMLU AĞABEY ORTAK İDDİASI

Kız kardeş Serap Özer’in, Thodex kripto para şirketinin mali işler ve muhasebesinden sorumlu kişi olduğu, ağabey Güven Özer’in de, “Semroot” isimli dijital performans pazarlama ajansı ve kripto para şirketi ‘Thodex’le resmi olmayan ortaklığı olduğu iddia edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.