LÜKS MARKA HUAWEİ’YE AÇTIĞI DAVAYI KAYBETTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

24 Nisan 2024 - 03:03

LÜKS MARKA HUAWEİ’YE AÇTIĞI DAVAYI KAYBETTİ

Chanel, Çinli teknoloji devi Huawei’ye açtığı logo benzerliği davasını kaybetti. Avrupa mahkemesi, logolarda herhangi bir benzerlik olmadığı hükmüne vardı.

LÜKS MARKA HUAWEİ’YE AÇTIĞI DAVAYI KAYBETTİ
Son Güncelleme :

26 Nisan 2021 - 18:26

2030 Okuma

Fransız lüks giyim markası Chanel ve Çinli teknoloji devi Huawei arasında gerçekleşti.

2017 yılında Huawei, dikey olarak iç içe geçmiş iki yarım daire içeren bir logonun ticari marka tescili için AB Fikri Mülkiyet Ofisine (EUIPO) başvurmuş, ancak Fransız moda devi Chanel, kendi logosunun kopyalandığı iddia ederek mahkemenin yolunu tutmuştu.

 

DAVA HUAWEI LEHİNE SONUÇLANDI

2019’da AB ticari marka ofisi, benzerlik olmadığını ve logonun alıcıları yanıltamayacağını söyleyerek şikayeti reddetmişti. Şansını bir de Lüksemburg mahmekesinde deneyen Chanel, yine başarısız oldu.

Mahkeme, iki logo arasında herhangi bir benzerlik olmadığı hükmüne vardı ve itirazı reddetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.