TUSAŞ AKSUNGUR’DAN KANATLI GÜDÜM KİTİ ATIŞI: 30 KM’DEN HASSAS VURUŞ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

23 Nisan 2024 - 16:43

TUSAŞ AKSUNGUR’DAN KANATLI GÜDÜM KİTİ ATIŞI: 30 KM’DEN HASSAS VURUŞ

TUSAŞ AKSUNGUR Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA), planlı atış testi kapsamında TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)’ni ateşledi.

TUSAŞ AKSUNGUR’DAN KANATLI GÜDÜM KİTİ ATIŞI: 30 KM’DEN HASSAS VURUŞ
Son Güncelleme :

25 Nisan 2021 - 18:49

2490 Okuma

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından geliştirilen AKSUNGUR Silahlı İnsansız Hava Aracı, bugün gerçekleştirilen test esnasında Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) atışı gerçekleştirdi. Edinilen bilgiye göre; Sinop’ta gerçekleştiren atışlı test esnasında, ilk kez bir insansız platform tarafından TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen Kanatlı Güdüm Kiti’nin atışı gerçekleştirilmiş oldu.

AKSUNGUR SİHA’dan gerçekleştirilen bu atış, SİHA’ların muharebe sahasındaki etkisini oldukça arttıracak bir etken olarak görülüyor çünkü Kanatlı Güdüm Kiti, Türk savunma sanayii şirketleri tarafından geliştirilen en uzun menzilli itkisiz hava-yer mühimmatı olma özelliğine sahip. Yüksek irtifadan atıldığında 110+ kilometre menzile ulaşabilen KGK, alçak irtifadan atıldığında ise 40 kilometre menzile ulaşabiliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.