UZMAN DOKTOR, MESAİ DIŞI ÇALIŞMASINA İLİŞKİN EK ÖDEMESİNİ KDV ARACILIĞIYLA ALDI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 01:41

UZMAN DOKTOR, MESAİ DIŞI ÇALIŞMASINA İLİŞKİN EK ÖDEMESİNİ KDV ARACILIĞIYLA ALDI

Uzman doktor, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) aracılığıyla mesai dışı çalışmasına ilişkin ek ödemesini aldı.

UZMAN DOKTOR, MESAİ DIŞI ÇALIŞMASINA İLİŞKİN EK ÖDEMESİNİ KDV ARACILIĞIYLA ALDI
Son Güncelleme :

24 Nisan 2021 - 13:14

1900 Okuma

KDK’den yapılan açıklamaya göre, bir uzman doktor, görevli olduğu hastane başhekimlikleri ve sağlık müdürlüğünün onayıyla mesaisi dışında bir poliklinikte çalıştığını, ilk kez kullanılan sistemin onay vermemesi nedeniyle ek ödeme alamadığını belirterek kuruma başvurdu.

Doktor, başvurusunda, idareye durumu bildirdiğini ancak çalışmasını başka hastanede yapması nedeniyle sorun çıktığı ve ek ödeme yapılmayacağının kendisine iletildiğini ifade etti.

Başvuruyu incelemeye alan KDK, mağduriyetin kısa sürede çözüme kavuşturulması için idarelerle görüşme yaptı.

Görüşmelerin ardından il sağlık müdürlüğü, başvurucunun kendi sağlık tesisi dışındaki mesai dışı çalışması karşılığı ödemenin ilgili hastaneler tarafından yapıldığı bilgisini başvurucu ve KDK’ye bildirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.