TÜM GÖZLER BİDEN’DA! TÜRKİYE KARARINI AÇIKLAYACAK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 04:34

TÜM GÖZLER BİDEN’DA! TÜRKİYE KARARINI AÇIKLAYACAK

TÜM GÖZLER BİDEN’DA! TÜRKİYE KARARINI AÇIKLAYACAK
Son Güncelleme :

24 Nisan 2021 - 15:17

1440 Okuma

Amerikan medyasının önde gelen kuruluşları, Wall Street Journal (WSJ), New York Times (NYT) ve Bloomberg’de eş zamanlı olarak çıkan haberlerde; ABD Başkanı Joe Biden, 1915 Olaylarını “soykırım” olarak ilan etmeye hazırlandığı belirtilmişti.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşen Biden,1915 Olaylarını “Ermeni Soykırımı” olarak tanıma yönünde bir niyeti olduğunu söylemişti.

Biden’ın, 1915’te yaşananların 106. yıl dönümündeki açıklaması yazılı olacak. Bu gelişmelerin ardından gözler Beyaz Saray’a çevrildi.

Açıklamanın önümüzdeki saatlerde gelmesi bekleniyor.

“SOYKIRIM” BIDEN’IN SEÇİM VAADİYDİ

Biden, geçen yıl Kasım ayında yapılan başkanlık seçimleri için yürüttüğü kampanyada, 1915’te yaşananları “soykırım” olarak tanıma vaadinde bulunmuştu.

Böyle bir açıklama yapması durumunda Biden, 1915 Olayları için son 40 yıl içinde “soykırım” ifadesini kullanan ilk ABD Başkanı olacak. Bununla birlikte ABD’nin eski Başkanı Ronald Reagan, 1981’deki bir yazılı açıklamasında Yahudi Soykırımı’ndan bahsederken, bu ifadeyi kullanmış, Türkiye’den gelen tepkilerin ardından geri adım atmıştı.

Obama da 2008 yılında 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıma sözü vermiş, ancak görevde bulunduğu 8 yıl boyunca olaylar için “trajedi, toplu vahşet, dehşet” gibi ifadeler kullanmıştı.

2019 yılında ise hem ABD Temsilciler Meclisi hem de ABD Senatosu “Ermeni Soykırımı’nın resmen tanınması” adlı karar tasarısını kabul etmişti. Bu karar tasarısı, yasa tasarısı olmadığı için sadece tavsiye niteliği taşıyordu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.