HDP’NİN 1915 OLAYLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMASINA FAHRETTİN ALTUN, İBRAHİM KALIN VE ÖMER ÇELİK’TEN SERT TEPKİ GELDİ. | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 18:15

HDP’NİN 1915 OLAYLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMASINA FAHRETTİN ALTUN, İBRAHİM KALIN VE ÖMER ÇELİK’TEN SERT TEPKİ GELDİ.

İletişim Başkanı Altun, HDP’nin 1915 olaylarına yönelik açıklamasına tepki göstererek, “Sizin tarihiniz, bölücü terör örgütünün tarihidir” dedi.

HDP’NİN 1915 OLAYLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMASINA FAHRETTİN ALTUN, İBRAHİM KALIN VE ÖMER ÇELİK’TEN SERT TEPKİ GELDİ.
Son Güncelleme :

24 Nisan 2021 - 15:19

3970 Okuma

HDP’nin 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, HDP’nin 1915 olaylarına yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

Altun, HDP Merkez Yönetim Yürütme Kurulu’nun 1915 olaylarına ilişkin “Ermeni soykırımı utancıyla yüzleşin” başlığıyla yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bizim uzun ve şanlı tarihimiz gurur kaynağımızdır. Sizin kısa ve kara tarihiniz ise utanç vesikalarıyla doludur. Sizin tarihiniz, bölücü terör örgütünün tarihidir. Sizi aziz milletimize havale ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bizim uzun ve şanlı tarihimiz gurur kaynağımızdır.

Sizin kısa ve kara tarihiniz ise utanç vesikalarıyla doludur.

Sizin tarihiniz, bölücü terör örgütünün tarihidir!

Sizi aziz milletimize havale ediyoruz… pic.twitter.com/RaGuRTdpSA

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) April 24, 2021

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise paylaşıma ilişkin “Tarihi gerçekleri çarpıtmak yerine sırtınızı dayadığınız PKK ve Asala terörü utancıyla yüzleşin” ifadelerini kullandı.

HDP’ye bir tepki de AKP sözcüsü Ömer Çelik’te geldi. Çelik yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“PKK adlı katliam şebekesinin insanlarımıza dönük katliamlarıyla yüzleşin. PKK’nın yakın coğrafyamızdaki her dinden ve etnik gruptan insanlara dönük katliamlarıyla yüzleşin. Bu söyledikleriniz doğru değil. Durduğunuz yer doğru değil. Çünkü bağlı olduğunuz yer insani değil. Tarihi çarpıtarak sadece kendi tarifinizi ifade etmiş olursunuz. Bu kadar hassas bir konuda bu kadar yıkıcı siyaset yine sizden çıktı. Yaptıklarınız herkese ve herşeye haksızlık ve saygısızlıktır. Nerede bir yıkıcı siyaset varsa ilk destekçisi siz oluyorsunuz. Söylediğiniz şey bir tarih tezi değil, bir siyasi analiz değil, bir siyasi iddia bile değil. Söylediğiniz şey sadece ASALA ve PKK arasındaki ilişkinin sözcülüğünden ibarettir. Asıl utanılması gereken budur.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.