BILL GATES, DÜNYAYI KURTARACAK 3 FORMÜLÜ AÇIKLADI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 23:16

BILL GATES, DÜNYAYI KURTARACAK 3 FORMÜLÜ AÇIKLADI

İklim Zirvesi’nde açıklama yapan, Bill Gates dünyayı kurtaracak üç formülü açıkladı.

BILL GATES, DÜNYAYI KURTARACAK 3 FORMÜLÜ AÇIKLADI
Son Güncelleme :

24 Nisan 2021 - 13:08

2040 Okuma

Microsoft’un kurucusu, iş insanı Bill Gates sadece teknoloji yatırımı yapmakla kalmıyor koronavirüs salgını ve iklim krizi gibi konularda da sürekli yaptığı açıklamalarla dünyada gündem olmaya devam ediyor.

ABD’nin ev sahipliğinde sanal ortamda yapılan İklim Zirvesi’nde konuşan Bill Gates, dünyayı bekleyen büyük tehlikeden nasıl korunacağımızı anlatan bir yazı yayınladı.

BILL GATES’TEN DÜNYAYI KURTARACAK ÜÇ MADDELİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Zirvede konuşan Bill Gates iklim kriziyle ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

“İklim değişimi inanılmaz karmaşık bir konu ve bugünün teknolojilerini kullanarak bu konudaki hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil. Bunun sebebi şu an kullandığımız fosil yakıtların iklim dostu sıfır karbon örneklerine göre çok ucuz olması. Dünyanın tümünde insanlara sahip oldukları konforlu yaşam tarzının devamı için mutlaka sıfır karbon ürünlerin ulaşılabilir ucuzlukta olması gerekiyor. Ben buna ‘Premium Yeşil Sıfır’ adı veriyorum.

Bu ürünlerin hepsini bir arada üretmek zor ancak inovasyona temiz bir ekonomiye geçişe yatırım yaparsak bu konuda başarılı olabiliriz. Bunun için üç şeyi gerçekleştirmemiz gerek.

– Birincisi; ekonomik kaynaklı karbon emisyonlarını yok etmek için sıra dışı teknolojileri geliştirmek ve uygulamak.

– İkincisi; piyasaların bu yenilikçi projeleri fonlamak ve uygulamak konusunda mutlaka baskı yapılmalı. Bunun için de teknolojileri maddi olarak destekleyecek yaratıcı yollar bulmak ve rekabet ortamını fosil yakıtlarla rekabet edebilecek düzeye getirmek gerekli.

– Üçüncü; olaraksa hükümetler ve büyük şirketler bu geçiş sürecinin daha ucuz ve hızlı olabilmesi için yeni politikalar geliştirmeli ve dünya liderleri bu zorlu sürece destek olanlara teşvik edici ödüller vermeli.

Bu üç hedefi gerçekleştirebilmek için uluslararası iş birliğinin önemi tartışılmaz. Bu misyonu üstlenen devletlerin bir araya gelmesi ve varlıklarını daha temiz bir enerji bulmak ve hayata geçirmek için birleştirmesi heyecan verici bir birliktelik örneği olacaktır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.