ABD BAŞKANI BİDEN 1915 OLAYLARINA ‘SOYKIRIM’ DEDİ! SKANDAL İFADEYE TÜRKİYE’DEN TEPKİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 15:38

ABD BAŞKANI BİDEN 1915 OLAYLARINA ‘SOYKIRIM’ DEDİ! SKANDAL İFADEYE TÜRKİYE’DEN TEPKİ

Son Dakika haberi; ABD Başkanı Joe Biden’nın 1915 olayları için ‘Soykırım’ ifadesini kullanmasına Türkiye’den tepki yağdı.

ABD BAŞKANI BİDEN 1915 OLAYLARINA ‘SOYKIRIM’ DEDİ! SKANDAL İFADEYE TÜRKİYE’DEN TEPKİ
Son Güncelleme :

24 Nisan 2021 - 19:35

1450 Okuma

Skandal ifadelere Türkiye’den ilk tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi.

Çavuşoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ““Sözcükler tarihi değiştiremez, yeniden yazamaz.” Tarihimiz hakkında kimseden ders alacak değiliz. Siyasi fırsatçılık barış ve adalete karşı en büyük ihanettir. Tek dayanağı popülizm olan bu  açıklamayı tümüyle reddediyoruz. ifadelerini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ: ERMENİ SOYKIRIMI YOKTUR VE ASLA OLMAMIŞTIR!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş;

Tarihsel gerçekler, politik beklentiler uğruna yalanlarla değiştirilemez.

Bizim şanlı tarihimizde Ermeni soykırımı yoktur ve asla olmamıştır!

Hiçbir somut veri ve bilgiye dayanmayan bu yalanı ortaya atanlar ve bunu kabullenenler tarihin yüz karalarıdır.

ABD Başkanı Biden 1915 olaylarına ‘soykırım’ dedi

Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, Vietnam’da, Bağdat’ta, Felluce’de döktükleri kanları, Ebu Garip Hapishanesindeki iğrenç işkencelerini, Hiroşima ve Nagazaki’ye attıkları atom bombasıyla çocuk, kadın demeden kuruttukları nesilleri hatırlatırız.

Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, üzerine oturdukları toprakların gerçek sahipleri olan Kızılderilileri tek tek yok ettiklerini ve büyük bir soykırımdan geçirerek bugünkü Amerika’yı nasıl kurduklarını hatırlatırız.

Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, Ermeni terör örgütü ASALA’nın diplomatlarımıza karşı saldırılarına ABD’de Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar’ı 1973’de Şehid ederek başladığını hatırlatırız.

Başkan Erdoğan'dan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan'a mesaj

Türkiye olarak Ermeni Soykırımı safsatasını asla kabul etmiyoruz!

Tarihle yüzleşmek istemeyen, politik hesaplaşmalarla hakikate müdahale etmeye çalışanların kirli oyunlarını aziz milletimiz bozmaya ve gerçekleri her zaman olduğu gibi gün yüzüne çıkarmaya devam edecektir.

BÜLENT TURAN: HUKUKA AYKIRI BİR ZORBALIK

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: ABD Başkanı Joe Biden, sözde “soykırım” terimini kullanarak, büyük devlet geleneğine yakışmayan, hukuka aykırı bir zorbalıkla, bu konuyu adeta tehdit, şantaj ve gündelik ucuz siyasetinin malzemesi yapmış; tarihi gerçekliklere ihanet etmiştir. Bizim için yok hükmündedir! Bizim medeniyetimizde ve tarihimizde soykırımın bulamazsınız. En çetin savaşlarda  dahi tüm dünyaya insanlık dersi vermiş bir milletiz. ABD, kanlı katliam, soykırım görmek istiyorsa; Vietnam, Afganistan, Hiroşima-Nagazaki’de ve daha birçok yerde yaptıklarıyla yüzleşmelidir.

Ayrıntılar geliyor…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.