KORONAVİRÜS HAYVANLARI DA ÖLDÜRMEYE BAŞLADI! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 16:21

KORONAVİRÜS HAYVANLARI DA ÖLDÜRMEYE BAŞLADI!

Kars’ta buzağılarda koronavirüs tespit edildi. Dünyada Covid-19 sebebiyle tespit edilen ilk evcil hayvan can kaybı ise İngiltere’de yaşandı

KORONAVİRÜS HAYVANLARI DA ÖLDÜRMEYE BAŞLADI!
Son Güncelleme :

23 Nisan 2021 - 13:50

1460 Okuma

Kars Veteriner Polikliniği’ne getirilen buzağı, kedi ve köpeklerde koronavirüs tespit edildi. Şiddetli bir şekilde buzağılarda ortaya çıkan ishaller, özellikle buzağılarda ölümlere neden oluyor.

İhlas Haber Ajansı’nda (İHA) yer alan habere göre Kars Veteriner Kliniği hekimlerinden Tolgahan Ediz, “Bu sene kliniğimize gelen ishallerin kesmeyen ishaller olduğunu fark ettik ve viral enfeksiyondan şüphelenerek hızlı test kitleriyle beraber test yaptık. Dışkılardan aldığımız numuneler sonucunda test yapıyoruz. Bunun sonucunda koronavirüs olduğu çıktı. Koronavirüs çıktığı an yetiştiriciler bir an korktu. Hani bize de bulaşır mı diye, hatta buzağısını bırakıp gidenler de oldu” dedi.

İNSANA BULAŞMAYACAĞINI GÖRDÜK

Ediz, “Sonuçta yetiştiricileri bilinçlendirdik ve insana bulaşmayacağını gördük. Ancak bazı yetiştiricilerimin çok maddi kayıplarına neden oldu. Koronavirüsten 7 buzağısını kaybeden yetiştiricilerimiz oldu. Sadece buzağı değil, kedi olsun, köpek olsun bu sene çok fazla koronavirüs vakasıyla karşılaştık. Virüs sadece buzağı değil kedi, köpek olmak üzere bütün hayvanlarda şiddetli ölümlerle sonuçlanan bir virüstür” diye konuştu.
Koronavirüste Litvanya mutasyonu! Aşı olanlar da yakalanıyor

İKİ HAYVANIM ÖLDÜ

30 yıldır hayvancılık yaptığını ifade eden yetiştirici de “30 yıldır hayvancılık yapılıyor. Bu sene ishal, akciğer hastalığı eskiden bir günlük hayvanlarda oluyordu. Şu an 5 aylık hayvanlar da var. Hayvanlarımızı veteriner hekime getirdim. Veteriner hekim test aldı. Test sonucunu koronavirüs olarak bize söylediler. Şu an 10 hayvanım tedavi görüyor, 2 hayvanımı kaybettim. Tedaviye başladık, serum tedavisi yapılıyor. Kaybımız çok” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA İLK ÖLÜM İNGİLTERE’DE

3 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği corona virüs sebebiyle ilk kez bir kedinin hayatını kaybettiği açıklandı.Tespit edilen ilk can kaybı olduğunun altı çizilen olayda, İngiliz bilim insanları dört aylık Ragdoll cinsi evcil kedinin Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Solunum güçlüğü şikayetiyle veterinere götürülen bir kedinin hayatını kaybettikten sonra akciğerlerinden alınan örneklerde hasar tespit edildiği ve Covid-19 enfeksiyonunun kanıtı olduğu bildirildi.
Yoğun bakımda yaş ortalaması düşüyor! 16-28 yaş arası gençler bile var

KEDİLERDE EN BÜYÜK BELİRTİ BURUN AKMASI

Virüsü sahibinden kaparak zatürre olduğu belirtilen kedinin Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden ve tespit edilen ilk vaka olduğunun altı çizilirken kedilerde en büyük Covid-19 belirtisinin burun akması olduğunu belirtildi.

HAYVANLARA GEÇME RİSKİ ENDİŞELENDİRİYOR

Araştırmayı gerçekleştiren Glasgow Üniversitesi Virüs Araştırma Merkezi’nden Profesör Margaret Hosie, Birleşik Krallık’ta Covid can kayıplarının tek haneli rakamlara ve vaka sayısının her geçen gün azalmasının altını çizerek, “İnsanlardaki vaka ve can kayıpları azalırken virüsün hayvanlara geçme ihtimali potansiyel bir tehlikenin altını çiziyor” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.