EÜTF ÇOCUK HASTANESİNDE TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLARA AKRANLARINDAN ANLAMLI PROJE | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 16:20

EÜTF ÇOCUK HASTANESİNDE TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLARA AKRANLARINDAN ANLAMLI PROJE

EÜTF ÇOCUK HASTANESİNDE TEDAVİ GÖREN ÇOCUKLARA AKRANLARINDAN ANLAMLI PROJE
Son Güncelleme :

23 Nisan 2021 - 12:58

1230 Okuma

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencilerinin sosyal sorumluk projesi kapsamında Bornova Sevinç Koleji İlkokul öğrencileri ile birlikte yaptıkları resimler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla EÜ Çocuk Hastanesinde tedavi gören çocuklara hediye edildi.

EÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci’nin yürütücülüğünü yaptığı “Çocuklardan Çocuklara 23 Nisan Bayram Sevinci” sosyal sorumluluk projesinde 56 öğrencinin yaptığı resimler, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Çocuk Hastanesinde tedavi gören çocuklara takdim edildi.

EÜTF Çocuk Hastanesinde gerçekleştirilen törene EÜTF üst yönetimi, proje yürütücüsü  Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci, Sevinç Koleji Okul Müdürü Hale Handan Coşkun, Görsel Sanatlar Zümre Başkanı Nevcihan Güroğlu Alanyalı ve Gözde Çakmak ile proje yer alan 4. ve 5. sınıf öğrencileri katıldı.

Proje detayları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Ercivan Zencirci, “Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında geliştirilen sosyal sorumluluk projemizde bölümümüz öğrencilerinin liderliğinde, Bornova Sevinç Koleji İlkokul 4. ve 5. sınıf öğrencileri ile resim çalışması yapıldı.  56 öğrencinin kendi dili ve üslubuyla gerçekleştirdiği resimler, estetik ve anlamlı bütün oluşturularak patchwork tekniğinde bir araya getirildi. Çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram dolayısıyla anlamlı ve kalıcı bir hediye vermek amacıyla hastanenin iç duvarlarına astık” dedi.

“İş birlikli çalışmanın bilincine varmayı amaçladık”

EÜ ve Sevinç Koleji öğrencilerine sosyal sorumluluk projeleri konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla hareket ettiklerini ifade eden Doç. Dr. Ercivan Zencirci, “Bu projede, çocuklarımıza ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemini kavratmak, hayatlarının sıkıntılı bir döneminden geçen çocukların yaşamına renk katmayı, umut olmayı ve iş birlikli çalışmanın bilincine varmayı amaçladık. Proje kapsamında Sevinç Koleji 4. ve 5. Sınıf öğrenci ve velilerine yönelik ‘Çocukta Sanatsal Bakış ve Paylaşım’ başlıklı Zoom söyleşisi ile çocuğun sanatsal gelişimi ve sosyal sorumluluk projelerinin önemi hakkında bilgiler verdik. Daha sonra Bornova Sevinç Kolejinin bahçesinde kurulan Açıkhava atölyesinde, hijyen kurallarına dikkat edilerek öğrencilerimiz çalışmalarını gerçekleştirdi” dedi.

Projenin EÜ Eğitim Fakültesi ekibini; Esat Şahin, Mert Özkan, Hacı Veli Topal, Öykü Eda Özdeniz, İbrahim Arslan, Hilal Elçi oluştururken Sevinç Koleji ekibini ise; Okul Müdürü Hale Handan Coşkun, Görsel Sanatlar Zümre Başkanı Nevcihan Güroğlu Alanyalı ve Gözde Çakmak, 4. ve 5. sınıf öğrencileri oluşturuyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.