BÜYÜK VURGUNU GÖSTERE GÖSTERE YAPMIŞ: ŞOK DETAY | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 15:16

BÜYÜK VURGUNU GÖSTERE GÖSTERE YAPMIŞ: ŞOK DETAY

BÜYÜK VURGUNU GÖSTERE GÖSTERE YAPMIŞ: ŞOK DETAY
Son Güncelleme :

23 Nisan 2021 - 7:26

1300 Okuma
Türkiye’nin konuştuğu Thodex vurgununda son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. 2 milyar dolarlık vurgun yapıp Arnavutluk’a kaçtığı ileri sürülen Thodex CEO’s Faruk Fatih Özer’in dolandırıcılığı nasıl gerçekleştirdiği ile ilgili bilgiler netleşmeye başladı. Buna göre her şey 5 gün önce başladı. Üstelik Twitter’da bir paylaşım yolsuzluğun sinyalini verdi.

Kripto paralar için alım-satım hizmeti veren şirket iki gün önce tüm işlemlerini durdurmuştu. İnternette ortaya çıkan söylentiler yeni bir Çiftlik Bank vakası yaşanacağını ileri sürerken; dün sabah firmadan gelen açıklama uluslararası bir şirketin kendilerine yatırım yapacağını, bu yüzden 4-5 gün işlemleri askıya aldıklarını ifade ediyordu.

Şirket dün sabah saatlerinde söz konusu iddiaları yalanladı. Fakat Faruk Fatih Özer’le ilgili gelişmeler ve suç duyurusu Thodex‘i yeniden gündeme taşıdı. Özer’in sosyal medyadaki varlığını gizlemesi de bu iddiaları körükledi. Paylaşılan yeni detaylar ise bu vurgunun göstere göstere geldiğini ortaya çıkardı.

Tavan yapınca düğmeye bastılar

Ne internet sitesine ne de uygulamasına ulaşılabilen Thodex’te yaklaşık 400 bine yakın kullanıcı kripto yatırımcısı haklarını aramak için hukuki yollara başvurmaya başladı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bugün Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlattı. 5 gün önce yapılan işlemler ise vurgun iddialarını gün yüzüne çıkardı.

Faruk Fatih ÖzerHabertürk’ten Necdet Çalışkan’ın haberine göre, 17 Nisan Cumartesi günü 1.3 milyar doları aşan tutar ile son 3 aylık döneminin en yüksek işlem hacmine ulaşan Thodex’in aynı gün yarım milyar dolar düzeyinde Dogecoin işlemi yaptığı belirlendi. Thodex, üstelik bu Dogecoin’leri (DOGE) o günkü piyasa fiyatının yaklaşık yüzde 30 altında bir rakamla satmış.

500 milyon dolarlık satış

Dogedoin’in 0.30 dolar seviyesinde olduğu 17 Nisan’da, Thodex üzerinden 0.20 dolara 489 milyon dolarlık satış gerçekleştirilmiş.

thodex dogecoinThodex’in borsasında kullanıcılara yönelik işlemleri durdurmasından hemen önce gerçekleşen bu durum, şirketin kaçış için hazırlıklara başladığı şeklinde de yorumlandı.

Geliyorum diyen vurgun Twiter’da paylaşıldı

Yaşanan bu skandal, Twitter’a da 17 Nisan Cumartesi günü şu paylaşıma yansıdı:

 

“Türk borsası Thodex’i inceliyor musunuz? Doge’yi yüzde 30 piyasa fiyatının altında satıyorlar ve onları geri almaya çalıştığınızda paraları alıkoyuyorlar. Bir kaçış stratejisine benziyor mu? Bütün bunlar Doge pompasına denk geliyor mu? 24 saat içinde 500 milyon doların üzerinde Doge ticareti yaptılar.

shiftdelete.net

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.