EPDK’DAN ELEKTRİKTE İLAVE BEDEL AÇIKLAMASI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 22:49

EPDK’DAN ELEKTRİKTE İLAVE BEDEL AÇIKLAMASI

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’dan (EPDK) “elektriğe patron kurtarma zammı” haberlerine ilişkin açıklama geldi.

EPDK’DAN ELEKTRİKTE İLAVE BEDEL AÇIKLAMASI
Son Güncelleme :

22 Nisan 2021 - 16:23

1800 Okuma

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), görüşe açılan Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Taslağı’na ilişkin düzenlemeyle tüketicilere ilave bedel çıkarılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, elektrik şirketlerine milyarlarca lira yardım yapılacağı iddialarını yalanlarken, “Tüketicilere ilave bir bedel çıkarılması veya faturalara bir bedel yansıtılması kesinlikle söz konusu değildir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dün bir gazetede yer alan “elektriğe patron kurtarma zammı” başlıklı haberde elektrik şirketlerine milyarlarca lira yardım yapılacağı ve yardımın parasının da tüketicilerin elektrik faturalarına yansıtılıp halktan toplanacağı iddia edilmiştir.

Öncelikle elektrik şirketlerine herhangi bir yardım söz konusu olmadığı gibi bu yardım sebebi ile tüketicilerin faturalarına yansıtılacak bir maliyet iddiası da kesinlikle gerçek dışıdır.

Kapasite mekanizması; yaklaşık 3 yıldır uygulanan, olası elektrik arz güvenliği ve şebeke kısıtlarına karşı elektriğin kesilmemesini sağlayan bir güvencedir. Görüşe çıkılan taslak düzenleme, mevcutta var olan bir düzenlemenin teknik değişikliğine ilişkindir.

Bu değişiklikle, tüketicilere ilave bir bedel çıkarılması veya faturalara bir bedel yansıtılması kesinlikle söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.