TÜRKİYE’DEN SİYASİ SIĞINMA TALEP EDECEK: KENDİMİ BURADA GÜVENDE HİSSETMİYORUM | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 03:48

TÜRKİYE’DEN SİYASİ SIĞINMA TALEP EDECEK: KENDİMİ BURADA GÜVENDE HİSSETMİYORUM

Fransa’da kendini güvende hissetmediği belirtilen komedyen Dieudonne M’Bala’nın, Türkiye’den siyasi sığınma talep edeceği duyuruldu.

TÜRKİYE’DEN SİYASİ SIĞINMA TALEP EDECEK: KENDİMİ BURADA GÜVENDE HİSSETMİYORUM
Son Güncelleme :

21 Nisan 2021 - 21:23

1940 Okuma

Fransa’da 55 yaşındaki komedyen Dieudonne M’Bala, internette yer alan bir videoda Nanterre şehrindeki bir hakimi Nazilere benzeterek kamuoyuna hakaret ettiği gerekçesiyle para cezasına çarptırılmıştı.

M’bala, videonun bir montaj olduğunu olduğunu iddia ederken, savunması mahkeme tarafından reddedildi.

“KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMİYOR”

M’bala’nın avukatı David de Stefano, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Dieudonne 2021 yılında Fransa’da ifade etmediği beyanlar için cezalandırılacağını hayal edemezdi” şeklinde konuştu.

Avukat Stefano, “Dieudonne, hakkı ve hayati değeri olmayan siyahi biri gibi hissediyor. Bu şartlar altında kendini Fransa’da artık güvende hissetmiyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a siyasi sığınma talebi sunacak” ifadelerini kullandı.

Babası Kamerunlu annesi Fransız olan M’Bala, göçmenlerin sorunlarına odaklanarak toplumsal eleştiri temelinde gösteriler hazırlıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.