2021 DÜNYA YILIN OTOMOBİL ÖDÜLLERİ KAZANANLARI BELLİ OLDU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 04:45

2021 DÜNYA YILIN OTOMOBİL ÖDÜLLERİ KAZANANLARI BELLİ OLDU

2021 DÜNYA YILIN OTOMOBİL ÖDÜLLERİ KAZANANLARI BELLİ OLDU
Son Güncelleme :

21 Nisan 2021 - 14:51

2840 Okuma

İşte 2021 Dünya Yılın Otomobili Ödülleri kazananları

 

İşte 2021 Dünya Yılın Otomobili Ödülleri kazananları

2021 Dünya Yılın Otomobili Ödülleri kazananları belli oldu. Toplamda 5 kategoriden oluşan yarışmada yılın otomobili, yılın en lüks otomobili, yılın şehir otomobili, yılın en iyi tasarıma sahip otomobili ve yılın en performanslı otomobili belli oldu. Yarışmadaki iki otomobilin elektrikli olması dikkat çeken detay oldu.

2021 Dünya Yılın Otomobili Ödülleri sahibinin ikisi elektrikli

Dünyada yılın otomobili: Volkswagen ID.4 

Volkswagen’in tamamen elektrikli ilk SUV modeli olan ID.4, IQ. Drive yarı otonom sürüş teknolojisi ile güçlendirilen model kaslı bir yapıyı, aerodinamikle aynı potada eritmek istediğini açıklıyor. Güçlü omuz çizgisi ile araç gövdesinin daha fazla ivme kazanması sağlanmış. Alman üretici bu modeli tasarlarken ağırlığın en aza indirgenmesine özel olarak odaklanmış.

https://static.shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/04/2021-dunya-yilin-otomobili-odulleri-kazananlari-belli-oldu-vw.jpgSınırlı sayıda üretilen ve 2020 sona ermeden Avrupa pazarına sunulacak olan elektrikli SUV serisi, Volkswagen ID.4 1 ve ID.4 1 Max versiyonları ve dört farklı renk seçeneği ile sunuluyor. Exterior Style paketi ayrıca siyah tavan ve siyah yan ayna yuvaları, gümüş renkli C sütunları ve tavan rayları gibi bir dizi ek özellikle geliyor.

IQ. Drive yarı otonom sürüş asistan sistemleriyle daha güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi hedeflenen ID.4’te, 10 inçlik, sesli kontrol özelliğine sahip dokunmatik ekran ve kokpit boyunca uzanan akıllı ID.Light konsepti standart olarak sunuluyor.

Dünyada yılın lüks otomobili: Mercedes S serisi 

Üst sınıf araçlarda adından söz ettiren 2021 Mercedes S Class, kokpiti ile de kendisini gösterdi. Otomobil Mercedes’in en lüks sınıfı olarak piyasaya çıktı.

Firma model için hazırladığı tasarımı “üçüncü yer” olarak tanımlıyor. Bu da ev ve iş arasındaki yaşam olarak kendisini gösteriyor. Böylesine titizlenen bir konu olduğu için de önemli detaylar yer alıyor. Fiber optik ile tasarlanan iç alanda 250 civarında LED lamba da kullanılmış durumda. Modelin iç aydınlatmasında firma oldukça iddialı olarak kendisini gösteriyor.

https://static.shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/04/2021-dunya-yilin-otomobili-odulleri-kazananlari-belli-oldu-mercedes.jpg2021 Mercedes S Class kokpiti ile birlikte Energizing Comfort Control isimli donanım Warmth ve Comfort paketiyle alıcılarla buluşacak. Bu sistem sayesinde klima, havalandırma, multimedya sistemi, koltuk ayarlar vb. birçok donanımın kontrolü mümkün olacak. Sistemi tuşlar aracılığı ya da “Hey Mercedes” diyerek çalıştırmak mümkün olacak.

Dünyada yılın şehir otomobili: Honda E

Otomobilin teknik özelliklerine bakıldığında 154 beygir ve 315 Nm tork bilgisi görülüyor. 8.3 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabilen Honda E, 220 km menzile sahip. CCS tipi 50 kw şarj aleti ile 31 dakika içinde yüzde 17’den yüzde 80’e şarj olan otomobil, duvar tipi şarj aleti ile 4 saatte yüzde 17’den yüzde 100’e şarj olabiliyor. Honda E’yi bir iPhone prizi ile şarj etmek ise yaklaşık 10 saat sürüyor.

https://static.shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/04/2021-dunya-yilin-otomobili-odulleri-kazananlari-belli-oldu-hondae.jpg 

Honda E’nin rakipleri arasında Renault Zoe, BMW i3 ve MINI Electric bulunuyor. Otomobilin Avrupa’da 27 bin pound ile satışa çıktığı biliniyor.

Dünyada yılın en iyi tasarımına sahip otomobili: Land Rover Defender

Köşeli tasarım çizgilerine sahip Land Rover modeli, Defender 90 ve 110 olarak iki farklı versiyonda satışa sunuluyor. Defender 110, 7 kişilik yolcu kapasitesine sahipken Defender 90, 6 kişiye kadar yolcu kapasitesi sunuyor.

Land Rover Defender, 10 inçlik dokunmatik multimedya ekranı ile çok kullanılan özellikleri ana sayfada toplayarak sürücünün daha rahat otomobili kullanabilmesini sağlıyor. 12.3 inçlik sürücü ekranı ile tam ekran harita, telefon ve multimedya işlevleri kolaylıkla sürücünün kontrolüne geçiyor. Ayrıca hız, vites ve navigasyon bilgileri de renkli head-up display ile ön cama yansıtılabiliyor.

https://static.shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/04/2021-dunya-yilin-otomobili-odulleri-kazananlari-belli-oldu-defender.jpgDefender’ın 2.0 litrelik dizel motoru, 240 beygir güç ve 430 Nm tork üretiyor. Benzinli seçeneği ise turboşarjlı 2.0 litrelik 4 silindirli motoruyla 300 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. Land Rover Defender’ın ilk hibrit motoru ise 3.0 litrelik benzinli 6 silindirli motorla birlikte kullanılıyor. 400 beygir güç ve 550 Nm tork üreten Defender hibrit, 5.7 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Dünyada yılın en performanslı otomobili: Porsche 911 Turbo

992 jenerasyonu ile Carrera S sınıfının arasında yer alan yeni model, tasarımında klasik Porsche izlerini taşıyor. Arkada sportif LED aydınlatmalarla birlikte modelin, günümüzde tercih edilen sportif çizgilere sahip olduğu görülüyor.

Yeni modelin iç kısmında da büyük bir multimedya sisteminin yer aldığı görülüyor. Ayrıca kadran kısmında yer alan göstergeler de oldukça büyük şekilde sürücünün karşısına çıkıyor. 2021 Porsche 911 Turbo özellikleri içinde en çok merak edilen motor kısmında da 3.8 litre büyüklük değerine göze çarpıyor.

https://static.shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/04/2021-dunya-yilin-otomobili-odulleri-kazananlari-belli-oldu-porsche.jpgBununla birlikte çirt turbo beslemeli, H6 (boxer tipi 6 silindir) şeklinde olan motor, 580 bg ve 750 Nm tork değerine sahip. Bu motor sayesinde model 0’dan 100 km’ye coupe modelde 2.8 saniye, cabriolet modelde 2.9 saniyede ulaşabiliyor. Yeni modelin azami sürat değeri ise 319 km/h olarak belirlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.