İSRAİLLİ HAARETZ GAZETESİNDEN ÇOK KONUŞULACAK KANAL İSTANBUL ÇIKIŞI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 03:36

İSRAİLLİ HAARETZ GAZETESİNDEN ÇOK KONUŞULACAK KANAL İSTANBUL ÇIKIŞI

İsrail basını, Kanal İstanbul’un bölgeyi yeniden şekillendireceğini, on milyarlarca dolar kazandıracağını ve Türk halkına yeni imkanlar sağlayacağını yazdı.

İSRAİLLİ HAARETZ GAZETESİNDEN ÇOK KONUŞULACAK KANAL İSTANBUL ÇIKIŞI
Son Güncelleme :

20 Nisan 2021 - 14:30

1680 Okuma

İsrail basınından Haaretz gazetesi, Kanal İstanbul projesinin bölgede büyük etki oluşturacağını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, projeyi gerçekleştirmek için harekete geçtiğini belirten gazete, “Erdoğan’ın Karadeniz’i Marmara Denizi’ne bağlayan ve İstanbul’a hakim bir kanal inşa etme hayalinin gerçekleşmesi bölgeyi değiştirebilir” görüşünü paylaştı.

“TÜRKİYE ON MİLYARLARCA DOLAR KAZANACAK”

Kanal İstanbul projesinin, İstanbul Boğazı’ndaki deniz trafiği nedeniyle daha önce 1990’larda gündeme geldiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın plan için ekonomik nedenler sunduğu, projenin çıktılarından birinin de istihdam olduğu bildirildi.

Haberde, “Uzmanlar, kanal trafiğinin ülkeye yılda on milyarlarca dolar kazandıracağını söylüyor. Kanal boyunca oluşan işletmeler, Türk halkına on binlerce yeni imalat ve hizmet işi sağlayacak” denildi.

Rusya’dan Kanal İstanbul ve Montrö açıklaması

“MOSKOVA ENDİŞELİ”

“Erdoğan’ın ‘çılgın’ Kanal İstanbul projesi Rusya’ya meydan okuyor” diyen gazete, “kara mayını” olarak nitelendirdiği projenin hayata geçmesi halinde bölgenin “sarsılacağını” ifade etti. Bu görüşün gerekçesi, “Moskova’nın endişesinin ana nedeni Türkiye’nin Ukrayna’ya sahip çıkması değil. Moskova, (Karadeniz’de) bir çatışma sırasında Batılı savaş gemilerine yeni bir rota verileceğinden endişe ediyor” şeklinde açıklandı.

ERDOĞAN: BURAYA KENDİ BAĞIMSIZLIĞIMIZI TESİS ETTİĞİMİZ BİR ESER KAZANDIRIYORUZ

Geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nde düzenlenen Kütüphane Söyleşilerinde, gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili şunları söylemişti:

“Karadeniz’den ve Marmara tarafından gelen gemilerin oralarda bekleme veya beklememe, bu süreçler, hepsi bizim kudretimizde. Bunun Montrö ile yakından uzaktan bir alakası da yok. Montrö, İstanbul Boğazı ile alakalı bir sözleşmeydi. Burada kendi bağımsızlığımızı, kendi egemenliğimizi tamamen tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz. Montrö ile yakından uzaktan alakası olmayan böyle bir Kanal İstanbul bizi çok daha huzurlu, rahat kılacaktır. Kanal İstanbul’umuzu, İstanbul’umuza kazandırdığımızda, İstanbul çok çok büyük bir zenginliğe kavuşmuş olacak, İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacaktır.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.