FRANSA VE YUNANİSTAN ÇILDIRDI! TÜRKİYE’DEN İKİ ÜLKEYE NOTA | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 14:27

FRANSA VE YUNANİSTAN ÇILDIRDI! TÜRKİYE’DEN İKİ ÜLKEYE NOTA

Atina, Fransız gemisiyle Doğu Akdeniz’de Türk kıta sahanlığını ihlal etti. Türkiye, Yunanistan ve Fransa elçilerini çağırarak çok sert dille uyardı.

FRANSA VE YUNANİSTAN ÇILDIRDI! TÜRKİYE’DEN İKİ ÜLKEYE NOTA
Son Güncelleme :

20 Nisan 2021 - 10:27

1930 Okuma

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın geçen perşembe günü Ankara’da temaslarda bulunduğu sırada, Yunanistan Deniz Kuvvetleri’ne ait “Elli” isimli fırkateyn ile fırkateynin refakat ettiği Fransız bilimsel araştırma gemisi “L’Atalante”in Doğu Akdeniz’de Türkiye kıta sahanlığını ihlal etmelerine, Ankara’nın olayın hemen ertesinde son derece sert diplomatik tepki gösterdiği öğrenildi.

Geçen cuma günü Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Yunanistan ve Fransa’nın Ankara büyükelçileri, benzer girişimin bir daha olmaması için sert ifadelerle uyarıldı.

Hürriyet gazetesinden Uğur Ergan’ın haberine göre; iki ülkeye de “korsanlık notası” verildi.

Doğu Akdeniz'de izinsiz olarak Türk kıta sahanlığına giren Fransız araştırma gemisi ve Yunan fırkateyni, Türk donanması tarafından uzaklaştırılmıştı.

YANIT HAKKI SAKLI BIRAKILDI

Edinilen bilgiye göre, Doğu Akdeniz’de Türk kıta sahanlığına yönelik ihlal üzerine Ankara diplomatik yollardan tepki gösterme kararı aldı. Yapılan davet üzerine Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Michael-Christos Diamessis ile Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Herve Magro, bakanlıkta ilgili birimde yaptıkları yüz yüze görüşmede sert ifadelerle protesto edildi. Her iki büyükelçiye, benzer bir şekilde Türkiye’nin kıta sahanlığının ihlal edilmesi durumunda, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının gereken yanıtı verme haklarının bulunduğu mesajı özellikle bildirildi.

TÜRK FIRKATEYNİ KOVALADI

Türkiye’nin diplomatik yoldan protestosuna rağmen gemiler bölgeden uzaklaşmayınca bu kez Türk Deniz Kuvvetleri devreye girdi. Geçen cumartesi günü bölgeye gönderilen bir Türk fırkateyni, hem Fransız araştırma gemisine, hem de Yunanistan’ın “Elli” fırkateynine “Bölgeyi terk edin” uyarısı yaparak, aksi durumda gerekeninin yapılma hakkının saklı olduğu mesajını verdi. Uyarının ardından her iki gemi de bölgeden ayrıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.