TOYOTA, ELEKTRİKLİ ALT MARKASININ İLK ARACINI TANITTI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 19:41

TOYOTA, ELEKTRİKLİ ALT MARKASININ İLK ARACINI TANITTI

TOYOTA, ELEKTRİKLİ ALT MARKASININ İLK ARACINI TANITTI
Son Güncelleme :

19 Nisan 2021 - 19:39

2720 Okuma

Önümüzdeki yıl satışa çıkacak olan Toyota bZ4X, şirketin dünya çapında geniş ölçekte sunacağı ilk elektrikli otomobili olarak gün yüzüne çıktı. Bunun yanı sıra bZ4X, şirketin dünya çapında sunacağı ilk elektrikli otomobil. Yeni model, Toyota‘nın temelini oluşturacak yeni E-TNGA elektrikli otomobil platformunu kullanan ilk araç da olacak.

Toyota bZ4X önümüzdeki yıl satışa çıkacak

Toyota yeni EV modeli hakkında herhangi özel bir ayrıntı vermedi. Tek bildiğimiz, şirketin daha önce yayınladığı bilgiler. Aracın kullanacağı E-TNGA platformu Subaru ile birlikte geliştirildi ve bu nedenle bZ4X dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip olacak.

Toyota bZ4X

Aracın paylaşılan konsept görüntüleri, geleneksel kapı kolları, aynaları, emniyet kemerleri, çeşitli iç düğmeler  anahtarlar gibi diğer tüm işlevsel özellikleri hakkında net bir bakış sunuyor.

Yeni model biraz RAV4‘e benziyor. Ancak daha alçak bir tavana daha eğimli bir kapağa ve süper uzatılmış bir dingil mesafesine sahip.

Çıkıntıları oldukça kısa tutulan yeni model, köşeli çizgilere sahip. Ayrıca aracın iç mekanı oldukça fütüristik ve havadar yapısıyla dikkat çekiyor.

BZ4X önümüzdeki yılın ortasında dünya çapında satışa çıkacak. ABD versiyonu için kesin satış zamanlaması henüz belirlenmedi.

Model, Toyota için “sıfırın ötesinde” anlamına gelen bZ adlı yeni bir elektrikli alt markanın ilki olacak. 2025‘e kadar Toyota, tam elektrikli bZ modellerinden 15 farklı üretim gerçekleştirecek. Bunların, bazıları hibrit ve yakıt hücreli araçlar olmak üzere toplam 70 elektrikli aracı içeren bir planın parçası olacak.

Ancak daha fazla ayrıntı olmadan, bu yeni Toyota EV’lerin nasıl olacağını beklememiz ve görmemiz gerekecek.

shiftdelete.net

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.