TFF’DEN AVRUPA SÜPER LİGİ AÇIKLAMASI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024 - 09:31

TFF’DEN AVRUPA SÜPER LİGİ AÇIKLAMASI

TFF’DEN AVRUPA SÜPER LİGİ AÇIKLAMASI
Son Güncelleme :

19 Nisan 2021 - 19:16

2120 Okuma

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye Futbol Federasyonu, yeni kurulacağı açıklanan Avrupa Süper Ligi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Avrupa Süper Ligi girişimi asla kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı.

SON DAKİKA HABERİ: TFF'den Avrupa Süper Ligi açıklaması

Geçtiğimiz gün İngiltere, İspanya ve İtalya’dan 12 kulübün “Avrupa Süper Ligi” adıyla yeni bir turnuva düzenlenmesi konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı.

İngiltere’den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya’dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya’dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüplerinden yapılan ortak açıklamada Avrupa Süper Ligi’nin kurulmasına ilişkin karar duyuruldu.

Bunun üzerine açıklamada bulunan Türkiye Futbol Federasyonu, şu ifadeleri kullandı: 

“Bazı Avrupa kulüpleri tarafından oluşturulduğu ilan edilen Avrupa Süper Ligi projesi ile ilgili gelişmeleri büyük bir endişe ile takip etmekteyiz.

Dünya futbolunun geleceğini bütünüyle tehlikeye atacak bu anlamsız teşebbüsü kabul edilemez buluyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak, başta futbolumuzun çatı kurumları olan FIFA ve UEFA olmak üzere tüm paydaşlar ve bu spora gönülden bağlı olan futbol ailesinin her ferdinin yanında olduğumuzu açık bir şekilde beyan ediyoruz.

‘UEFA’NIN ALACAĞI KARARI DESTEKLİYORUZ’

Bu kapsamda, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ve Yönetim Kurulu’na inanıyoruz, alacakları kararı sonuna kadar destekliyoruz.

Önemli olan, zor zamanlardan geçtiğimiz bu süreçte, bu oyunun geleceği için bireysel değil birlik beraberlik içerisinde hareket etmek ve bu yönde kararlar almaktır.

‘AYRILIKÇI EYLEMDEN BİR AN ÖNCE VAZGEÇİLMELİ’

Futbolun geleceği adına, söz konusu oluşumda yer alan kulüpleri, başlattıkları bu ayrılıkçı eylemden bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz.

Yalnızca kendi çıkarlarını düşünen bu harekete haklı bir tepki gösteren Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı’na sergiledikleri bu duruş için Türk futbolu adına teşekkür ediyoruz”

FİFA’DAN YAPTIRIM AÇIKLAMASI

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), “Avrupa Süper Ligi” adıyla kurulan yeni girişimin karşısında olduğunu ve buna karşı gereken yaptırımların uygulanacağını duyurdu.

FIFA’dan yapılan açıklamada, futbolun bütünlüğü ile finansal modelde adil dağılımın, sporun ruhunda yer aldığı ve futbolun global ölçekte gelişmesine yardımcı olduğu belirtildi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)’nın öncelikli görevinin bunları korumak olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Bize göre, ulusal, bölgesel veya global ölçekte tüm futbol organizasyonları, birlikteliğin, kapsayıcılığın ve adil finansal dağıtımın temel prensiplerine uygun şekilde hareket etmek zorundadır. Bu sayede futbol, bir spor olarak küresel ölçekte gelişim gösterebilir. FIFA’nın kuruluş amacı da bu yöntemlerle futbolun gelişimini sağlamaktır. FIFA, futbolun bu ilkelerle yönetilmesine devam edilmesi için gereken yasal, sportif ve diplomatik yöntemleri kullanmaktan çekinmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Süper Ligi’nin futbolun evrensel niteliklerine karşı bir oluşum olduğu belirtilerek, “FIFA, ‘Avrupa’dan kopanların ligine’ destek vermeyecektir. Bu oluşum, uluslararası futbol yapısının dışında kalmaktadır ve prensiplerimize saygı duymamaktadır.” değerlendirmesinde bulunuldu.

FIFA, futbolun birliğinin korunmasını görüşmek amacıyla tüm tarafların katılımıyla bu konuların bir kez daha masaya yatırılması gerektiğini de açıkladı.

NTV

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.