NASA ASTRONOTU VE İKİ RUS KOZMONOT DÜNYAYA BÖYLE DÖNDÜ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

20 Nisan 2024 - 07:58

NASA ASTRONOTU VE İKİ RUS KOZMONOT DÜNYAYA BÖYLE DÖNDÜ

NASA ASTRONOTU VE İKİ RUS KOZMONOT DÜNYAYA BÖYLE DÖNDÜ
Son Güncelleme :

18 Nisan 2021 - 18:33

2390 Okuma

NASA astronotu Kate Rubins ve iki Rus kozmonot, Uluslararası Uzay İstasyonu‘nda (ISS) altı ay kaldıktan sonra güvenli bir şekilde dünyaya döndü.

NASA astronotu ve iki kozmonot dünyaya böyle döndü

Rubins, Sergey Ryzhikov ve Sergey Kud-Sverchkov bir Soyuz uzay aracıyla geri döndüler. Ve 17 Nisan Cumartesi günü Kazakistan saatiyle 11.00‘da Kazakistan’a indiler.

İniş anı canlı canlı görüntülendi

İnişten sonra üçü de uzay aracından hızla çıkarıldı ve rutin sağlık kontrollerinden geçiriliyor. Sağlık kontrolleri tamamlandığında ise mürettebat üyeleri kendi ülkelerine dönecek.

Rubins Houston, Teksas‘taki evine dönerken, kozmonotlar Rusya’nın Star City‘deki eğitim üssüne dönecekler.

Rubins, uzay istasyonunda geçirdiği süre boyunca iki uzay yürüyüşüne katıldı. ABD başkanlık seçimlerinde oy kullandı ve bir dizi deney üzerinde çalıştı.

Üç astronot, dünyanın 2.960 yörüngesini deneyimledi ve yarı yıllık görevleri boyunca toplam 78.4 milyon mil yol kat etti.

Bu, Rubins’in 2016 yılında birbiri ardına gerçekleştirdiği ikinci uzay uçuşuydu ve toplam 300 gün uzayda geçirdi. Ryzhikov, ikinci uzay uçuşunu 358 kümülatif gün ile tamamlarken, Kud-Sverchkov ilk uzay uçuşunu yaptı.

 

Soyuz uzay aracının ISS’den Cuma günü ayrılması, istasyondaki Expedition 65‘in resmi başlangıcını işaret etti.

Yörüngedeki karakolun şu anki sakinleri ise şöyle; NASA astronotları Shannon Walker, Victor Glover, Michael Hopkins ve Mark Vande Hei, Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) astronotu Soichi Noguchi ve kozmonotlar Oleg Novitskiy ve Pyotr Dubrov.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.