DEV OTOMOBİL ÜRETİCİSİNDEN ÜRETİME ”ÇİP” ARASI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 11:16

DEV OTOMOBİL ÜRETİCİSİNDEN ÜRETİME ”ÇİP” ARASI

Nissan, çip tedarikindeki sorunlardan kaynaklı gelecek ay Japonya’daki fabrikalarında üretimi durduracak.

DEV OTOMOBİL ÜRETİCİSİNDEN ÜRETİME ”ÇİP” ARASI
Son Güncelleme :

16 Nisan 2021 - 8:49

3660 Okuma

Japonya’nın en büyük üçüncü otomobil üreticisi Nissan Motor Co., yarı iletken parça kıtlığından dolayı gelecek ay Japonya’daki birçok fabrikasında üretimi geçici olarak durduracak.

Plan hakkında doğrudan bilgisi olan üç kaynağın verdiği bilgiye göre, Nissan Japonya’nın güneyindeki Kyushu fabrikasında 10 ve 19 Mayıs tarihleri arasında üretim kesintisi yapacak.

Kaynaklar, Serena hafif ticari araçları, X-Trail spor arazi araçları ve diğer modellerin montajının yapıldığı fabrikanın çip tedariği normale döner dönmez üretimdeki kaybı telafi etmeyi hedeflediğini açıkladılar.

Nissan ayrıca Kyushu’daki Oppama ve Nissan Shatai montaj tesislerindeki gece vardiyalarını 10 ve 28 Mayıs arasında iptal edecek ve Tochigi fabrikasında da gelecek ay 10 günlük bir üretim kesintisi yapacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.