LANGAR SAHASI ÜLKÜSPOR’UNDUR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 19:00

LANGAR SAHASI ÜLKÜSPOR’UNDUR

LANGAR SAHASI ÜLKÜSPOR’UNDUR
Son Güncelleme :

08 Nisan 2021 - 6:27

4150 Okuma
Orada da ter atmışlığımız, top oynamışlığımız vardır. Kimler gelmedi, kimler geçmedi ki, Langar Sahası’ndan. Langar ne demek ona bakalım. Üstü çinko ile örtülü, çevresi açık çatı, sundurma anlamı var bir de şişman, iri anlamında kullanılıyor.
Ama sahanın zemini çinko sanki, yok yok demir. Efsane olmuş birçok isim Langar’dan çıktı. Zımpara gibidir zemini, serttir, taşlıdır, güzelliği de orada ya zaten.
İz bırakır, günlerce geçmez. Zor, kötü, olumsuz koşullarında oynamayı becerenler, nizami, düzgün sahalarda daha iyi top oynar, bu böyledir. İzmirspor için Cavit Ölçer İzmirspor İnciraltı Tesisleri ne ise. Bir zamanların efsane takımı, kulübü Ülküspor için de Langar Sahası odur. Yüzme Havuzu yapmak yerine, saha olarak hizmete açılmalı. 20 yıldır süren mücadeledir bu. İnanıyorum, hak yerini bulacak. Gültepe, Mehtap, Yenişehir ile Zeytinlik gençliği bunu bekliyor. Amaç spora hizmet ise, şimdi tam zamanı.
Orada yüzme havuzu gitmez.
Ülküspor hentbol branşı açtı Altay’a devretmek zorunda kaldı. Sponsor bulamıyor koca çınar. Bir ara Anbosan firması ‘ben varım’ dedi, sonra bıraktı.
Zordur kulüpçülük. Sabır ister bu işler, birlik beraberlik gerektirir. Kompleks, küsme, kavga, kaos mahveder. Sportif faaliyetler, maaile, ailece olur.
Tepecik’teki Langar Sahası’nın yanında idi Ülküspor’un kulüp binası. Taşınmak zorunda kaldı. Bina gitti, sonra da saha elden gitti. Sahada verilmiyor, reva mı bu atalarımızın yadigarı efsane kulübümüze. İzmir’den sponsor çıkmıyor. Tamam piyasalar kötü salgın nedeniyle, 1 yıldır böyle ya öncesi, yine aynı böyleydi ki.
Kulüp Başkanı Süleyman Şenol ağabeyim memleketi Beyşehir’i sponsor olarak davet etti.
Ya Beyşehir Ülküspor ya da Ülküspor Beyşehir olacak gibi. Eski adı Tepecik, eskimeye bile başlayan adıyla Yenişehir, Ülküspor’un semti. Yenişehir nire Beyşehir nire diyorum.
Sahip çıkan var ama bu durum aslında İzmir’in büyük ayıbı.
İzmir’den sponsor çıkmıyor. Hey gidi ilklerin kenti. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu saha krizini çözmeli. Ülküspor’a Langar Sahası verilmeli.
Ortada maç, lig yok ama, yarınları, gençliğimizin yarınlarını düşünmek gerek. Salgın sonrası da var, diye düşünelim.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.