TÜM GÖZLER BEŞTEPE’DE! ERDOĞAN YENİ KARARLARI AÇIKLAYACAK | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 23:40

TÜM GÖZLER BEŞTEPE’DE! ERDOĞAN YENİ KARARLARI AÇIKLAYACAK

Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmesinin ardından gözler bugün Beştepe’de yapılacak Kabine Toplantısı’nda olacak. Toplantının ana gündem maddesi koronavirüsle mücadele, bugüne kadar alınan tedbirler, güncellenen risk haritası ve yeni kısıtlamaların alınıp alınmayacağı olacak.

TÜM GÖZLER BEŞTEPE’DE! ERDOĞAN YENİ KARARLARI AÇIKLAYACAK
Son Güncelleme :

15 Mart 2021 - 9:19

2290 Okuma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün Beştepe’de gerçekleştirilecek.

Toplantının ana gündem maddesi yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadele olacak. İllerdeki vaka artışı gözden geçirilecek.

TEDBİRLER ARTTIRILACAK MI?

Mutasyonlu virüsün seyri izlenecek. Kademeli normalleşmede 2 haftalık süreci değerlendirecek. Elde edilen veriler doğrultusunda önemli kararlar alınacak.

Güncellenecek haritada gözler özellikle 3 ilde, nüfusun yoğun olduğu İstanbul, Ankara ve İzmir’de olacak.

Kademeli normalleşme sürecinde iller 4 ayrı gruba ayrıldı. İstanbul ve İzmir turuncu kategoride yüksek risk grubunda, Ankara ise sarı kategoride orta risk grubunda yer alıyor.

AŞILAMA SÜRECİ DE GÜNDEMDE

Tedbirlerin sıkılaşması ya da gevşetilmesi haritanın yeni durumuna göre şekillenecek.

TRT Haber’de yer alan habere göre; Toplantıda, ülke genelinde aşılama sürecindeki son durum da ele alınacak. Çin, Almanya ve Rusya ile yürütülen aşı tedarik süreçleri ile yerli aşı çalışmaları görüşülecek.

Esnafın durumu da yakından takip ediliyor. Normalleşme adımları kapsamında iş yerlerinin açık kalması için atılacak adımlar değerlendirilecek.

Kabine toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.