GÖRÜNTÜLER GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ: ”FÜZE ŞEHRİ” RESMEN KURULDU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 21:51

GÖRÜNTÜLER GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ: ”FÜZE ŞEHRİ” RESMEN KURULDU

İran Devrim Muhafızları, yeni bir “füze şehri” kurduklarını açıkladı. Şehrin nerede olduğuna ilişkin bir bilgi paylaşılmazken, “füze şehrinde” seyir ve balistik füzelerin yer aldığı kaydedildi. Yayınlanan görüntülerde, Kasım Süleymani, Ebu Mehdi el-Mühendis ve Muhsin Fahrizade detayları dikkat çekti. İran 2021’in başında, Basra Körfezine yakın bir kentte kurduğu yeraltı füze üssünün görüntülerini yayınlamıştı.

GÖRÜNTÜLER GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ: ”FÜZE ŞEHRİ” RESMEN KURULDU
Son Güncelleme :

15 Mart 2021 - 22:09

2030 Okuma

İran Devrim Muhafızları (IRGC), yeni bir “füze şehri” kurduklarını açıkladı.

İran medyasında yer alan haberlere göre; şehrin nerede olduğuna ilişkin bir bilgi paylaşılmazken, füze şehrinde seyir ve balistik füzelerin yer aldığı kaydedildi.

İran devlet televizyonu, füze şehrinden görüntüleri yayınladı.

“ARTIK DÜŞMANLARI DİNLEYEBİLECEĞİZ”

Füze şehrinde açıklama yapan IRGC komutanı, “Bugün yeni elektronik harp ekipmanlarının gelişiyle, düşmanın sessiz sinyallerini ve iç iletişimini izleyebileceğiz” dedi.

SÜLEYMANİ, EL MÜHENDİS VE FAHRİZADE DETAYI

İran televizyonları tarafından yayınlanan görüntüler incelendiğinde, ABD tarafından İHA saldırısıyla öldürülen Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis’in olduğu görülüyor. Görüntülerde ayrıca, geçtiğimiz yıl suikast sonucu hayatını kaybeden ünlü İranlı fizikçi Muhsin Fahrizade’nin de yer aldığı görülüyor.

İran yeraltı füze üssünün görüntülerini ilk kez paylaştı

YERALTINA FÜZE ÜSSÜ

İran 2021’in başında, ülkenin güneyinde Basra Körfezi kıyısında yeni bir yeraltı füze üssü açtığını duyurmuştu. Açılış törenine çok sayıda İranlı komutan katılmış ve ABD ile İsrail bayrakları çiğnenerek üsse giriş yapılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.