İZSİAD GENEL KURULU ”KÜÇÜKKURT” DEDİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 10:07

İZSİAD GENEL KURULU ”KÜÇÜKKURT” DEDİ

İZSİAD GENEL KURULU ”KÜÇÜKKURT” DEDİ
Son Güncelleme :

14 Mart 2021 - 9:28

1900 Okuma

Hasan Küçükkurt güven tazeledi

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (İZSİAD) Olağan Genel Kurulu Toplantısı Tepekule Kongre Merkezi’nde yapıldı. Mevcut başkan Hasan Küçükkurt’un tek liste olarak katıldığı ve oybirliği ile tekrar başkan seçildiği genel kurul toplantısının divan başkanlığını Nilhan Antitoros yaparken, katip üyeler ise Tuğçe Gülcüler Öktem ve Esra Akkaş oldu.

Genel kurulda konuşma yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD Genel Kurulu’nun kendisine duyduğu güvenden dolayı son derece gururlu olduğunu belirterek, “Bana olan güvenlerini boşa çıkarmamak için yönetimimizle beraber canla başla çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

“Aşıya tüm insanlık ulaşmalı”

 Hem küresel anlamda Covid-19 pandemisi gibi bir belayla uğraşarak hem de kentimiz özelinde yaşanan doğal afetlere maruz kalarak gerçekten sınandığımız bir dönem yaşadıklarını söyleyen İZSİAD Başkanı Küçükkurt, “Özellikle pandemi küresel anlamda tüm insanlığı etkilerken, binlerce, milyonlarca insan bu virüsün kurbanı oldu, olmaya devam ediyor. Teknolojinin geliştiği, Mars’a araç indirdiğimiz bir çağda bir virüs karşısında bu kadar elimizin kolumuzun bağlanmış olması, insanlık gelişiminde aslında en önemli alanın sağlık olduğunu da bizlere hatırlattı” dedi.

Dünyada aşıya ulaşma konusundaki sıkıntılara da değinen Küçükkurt, “Dünyada milyarlarca insan hala aşı bekliyor. İdeal şartlarda bu aşıların üretim hakkı paylaşılmalıydı, tüm dünya küresel olarak bir seferberlik ile tüm dünyaya yetecek aşıyı hızlıca üretmeli, dağıtıp uygulamalıydı. Burada Dr. Salk ve Dr. Sabin isminde iki bilim insanını da anmak gerek, zamanında buldukları çocuk felci aşısı dünyadaki bu hastalığı neredeyse sildi, çünkü bu iki bilim insanı aşıyı patentlemeyi reddedip insanlığa armağan etmişlerdi” dedi.

“Üçüncü dalga olursa hibe destekleri gerekli”

 Pandemi sürecinde İZSİAD olarak yürüttükleri faaliyetleri ana hatları ile anlatan Küçükkurt, pandeminin üçüncü bir dalgaya sebep olması durumunda sektörlere verilecek desteklerin hibe veya karşılıksız kredi şeklinde olması gerektiğini vurguladı. Esnafın ve KOBİ’lerin bu şartlarda yeni bir pandemi dalgasını göğüsleyemeyeceğini vurgulayan Küçükkurt, “Bu beladan kurtulmanın yolu maske mesafe ve hijyene uymaktan geçiyor. Çok sevmesem de bu sözü, ‘her koyun kendi bacağından asılır’ bu dönemi çok iyi anlatıyor. Kendimizi koruyarak bu pandemiyi aşacağız, başka yolu yok” dedi.

“İklim krizi kapıda değil, içerde”

 İklim krizi konusunda değinen İZSİAD Başkanı Küçükkurt, iklim krizinin artık bir belgesel konusu olmadığını söyledi.

İzmir olarak son yaşadığımız sel, onun öncesinde yağmursuz geçen bir kış, baharı aratmayan kış ayları, iklim krizinin artık kapımızdan içeri girdiğinin bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Küçükkurt, “Bu konuda artık kamu, özel sektör ayrımı yapmadan her bir vatandaşımızın temiz suya erişimini sağlamak adına su tasarrufuna yönelmeli, karbon ayak izimizi küçültecek bireysel ve kurumsal adımları atmalı, karbon salınımını azaltacak önlemleri almak durumundayız. Suyun olmadığı yerde yaşam olmaz, yaşamın olmadığı yerde insan olmaz” diye konuştu.

Tek liste oy birliği ile seçildi

 Konuşmaların ardından yapılan oylamada tek liste olarak hazırlanan İZSİAD’ın yeni yönetim kurulu, denetleme kurulu, disiplin kurulu, danışma kurulu ve federasyon kurulu belirlendi. Danışma Kurulu Başkanlığı’na Alaattin Yüksel seçilirken, yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Hasan Küçükkurt, Ahmet Baştuğ, Ali Kara, Ali Talak, Arzu Şentürk Salık, Başak Çayır Canatan, Edip Güler, Gökçe Kesikçiler Buğday, Hüseyin Cengiz, Kasım Atmaca, Kenan Mazıcı, Mehmet Selim Tan, Metin Sancak, Mukaddes Çelik, Salih Özçifçi, Semiha Güneş, Sevgi Karahan, Sirhan Özen, Tolga Yapıcı, Murat Ödül, Serpil Keskin, Hüsamettin Ekmekçioğlu, Hüsamettin Kaya, Dilek Çakanşimşek, Halil Çungur, İsmail Kazcıoğlu, R.Berk Yurtçu, Hakan Kalaycıoğlu, Serpil Ulunay, Ahmet Dönmezler, C.Tanju Anaklı, Hasan Duran, Günay Şencan, Levent Akmercanoğlu, Ahmet Bulut, Hasan Vatansever, Yücel Karasu, Efsun Bider.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.