PLASTİK POŞETLERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 23:58

PLASTİK POŞETLERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca belirlenen kriterlere göre plastik poşetlerde kullanılacak logo ve sloganlara ilişkin ayrıntılar belli oldu.

PLASTİK POŞETLERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME
Son Güncelleme :

13 Mart 2021 - 11:02

2100 Okuma

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen kriterlere göre, “çevreci slogan” plastik poşetin yüzey alanın en az yüzde 65’ine, “sıfır atık logosu” ise bulundurulduğu yüzey alanın en az yüzde 15’ine yerleşecek büyüklükte olacak.

Yeni düzenlemelere uygun poşetlerin mevcut uygulamaya dahil edilmesi için 1 Temmuz’a kadar geçiş süreci belirleyen Bakanlıkça, 1 Ocak 2022’den itibaren kriterleri sağlamayan poşetlerin satışı yasaklanacak.

Barkodu olmayan poşet verenler ve farklı ücret talep edenler, ALO 181’e şikayet edilebilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.