EÜ 11 SIRALAMANIN 10’UNDA KENDİNE YER BULDU | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 14:55

EÜ 11 SIRALAMANIN 10’UNDA KENDİNE YER BULDU

EÜ 11 SIRALAMANIN 10’UNDA KENDİNE YER BULDU
Son Güncelleme :

13 Mart 2021 - 10:31

1240 Okuma

Rektör Budak, “Daha fazla proje, yayın ve sanayi iş birlikleri yaparak üniversitemizi daha yukarılara taşıyacağız”

ODTÜ URAP, çeşitli metotlar kullanarak üniversiteleri sıralayan 11 saygın sıralama kuruluşunun Türkiye’deki 203 üniversitenin dünya sıralamalarına ilişkin değerlendirmelerini yayınladı. Ege Üniversitesi, 11 sıralamanın 10’unda yer alırken 7 sıralamada dünyada ilk 1000 üniversite arasında yer buldu. Raporda 11 araştırma üniversitesi ve 5 aday üniversitenin 2013-2020 arasında dünya sıralamasındaki durumu da değerlendirildi. Buna göre EÜ, araştırma ve aday araştırma üniversiteleri arasında 7’nci oldu.

Üniversitelerin performansının çeşitli kuruluşlar tarafından düzenli şekilde değerlendirildiğini söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Günümüzde üniversiteleri sıralamakla ilgilenen çok sayıda kurum mevcut ve her birinin kullandığı metodoloji bir şekilde diğerinden farklı. Bununla birlikte her genel metodolojinin alt sıralamaları da bulunuyor. URAP, belirlediği 11 saygın sıralama yaklaşımının sadece genel üniversiteler sıralamalarını özetleyerek, mümkün olduğunca sade ve öz bir rapor hazırlamış. URAP, ARWU, CWUR, LEIDEN, NTU, QS, RUR, SCIMAGO, THE, USNEWS ve WEBOMETRICS’in gibi sıralama kuruluşlarının değerlendirmeleri sonucu Ege Üniversitesi, bu 11 kurumdan 10’unun sıralamasında kendine yer buldu. 7 sıralamada dünyada ilk 1000 üniversite arasındayız. Raporun araştırma ve aday araştırma üniversitelerinin dünya sıralamalarındaki durumu ile ilgili olan bölümünde Ege Üniversitesinin performansı sevindirici” dedi.

Sıralamalarda daha üst basamaklara tırmanmayı hedeflediklerini belirten Rektör Budak, “Ege Üniversitesinde oluşturduğumuz araştırma kültürü ve bilimsel alt yapı ile bu tür sıralamalarda adımızdan daha sık bahsettirmeye başladık. Daha fazla proje, daha fazla yayın, daha fazla sanayi işbirlikleri yaparak ve eğitim kalitesini yükselterek bu sıralamada Ege Üniversitesini daha yukarılara taşıyacağız. Emeği geçen akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.