CUMARTESİ HAVA NASIL OLACAK? METEOROLOJİ TARİH VERİP UYARDI: KAR ÇOK KUVVETLİ GELİYOR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

26 Nisan 2024 - 00:29

CUMARTESİ HAVA NASIL OLACAK? METEOROLOJİ TARİH VERİP UYARDI: KAR ÇOK KUVVETLİ GELİYOR

Meteoroloji, sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı 13 Mart Cumartesi günü havanın ülke genelinde açık, sıcaklıkların 10 derece civarında olacağını belirtti. 14 Mart Pazar günü de hava ülke genelinde güneşli olacak. Ancak yeni haftanın başında sıcaklıklar tekrar düşecek ve Türkiye soğuk havanın etkisi altına girecek. 15 Mart Pazartesi ve 16 Mart Salı günü ülkenin doğusunda kar, geri kalanında ise yağmur etkili olacak.

CUMARTESİ HAVA NASIL OLACAK? METEOROLOJİ TARİH VERİP UYARDI: KAR ÇOK KUVVETLİ GELİYOR
Son Güncelleme :

13 Mart 2021 - 11:03

2040 Okuma

Meteoroloji tarafından yayımlanan yeni haftanın hava durumu raporunda; hafta başında hava güneşli olacak ve bu durum perşembeye kadar sürecek denilmişti. 10 Mart Çarşamba’yı 11 Mart Perşembe’ye bağlayan gece tüm Türkiye’nin soğuk havanın etkisi altına gireceğini, ülkenin kar ve yağmura teslim olacağını belirten Meteoroloji, bu havanın cumadan itibaren değişeceğini açıklamıştı.

CUMARTESİ HAVA NASIL OLACAK?

Yağışlar cumadan itibaren durdu ve ve batıdan başlayarak ülkeyi terk etti.

Sokağa çıkma yasağının olmadığı cumartesi günü, tüm yurtta hava açık olacak. İstanbul’da sıcaklığın 12 derece civarında olması beklenirken, diğer bölgelerde hava sıcaklığı ortalama 10 derece olacak.

14 Mart Pazar günü de hava açık olacak. Ancak Güney Ege ve Batı Akdeniz’de sağanak yağış var.

Hafta sonu güneş kendisini gösterse de havanın serin olacağı belirtildi.

YENİ HAFTANIN BAŞINDA KAR VE YAĞMUR GERİ GELİYOR

15 Mart Pazartesi ve 16 Mart Salı günü ise, tüm yurtta kar ve yağmur etkili olacak. Ülkenin doğusunu şiddetli kar teslim alacak.

ÇIĞ UYARISI

Van, Hakkari, Muş ve Bitlis çevrelerinde karın kuvvetli olması beklenirken, çığa karşı tedbirli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR VE SEL UYARISI

Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur nedeniyle de sel ve sel baskını uyarısı yapıldı.

Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz bölgelerinde de zaman zaman kısa süreli fırtına (60-100 km/sa) uyarısı yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.