CHP’Lİ SERTEL:TİRE-BELEVİ YOLU ÜÇ BAKAN ESKİTTİ | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 11:03

CHP’Lİ SERTEL:TİRE-BELEVİ YOLU ÜÇ BAKAN ESKİTTİ

CHP’Lİ SERTEL:TİRE-BELEVİ YOLU ÜÇ BAKAN ESKİTTİ
Son Güncelleme :

12 Mart 2021 - 13:19

1360 Okuma

Şimdiye kadar üç Ulaştırma Bakanı gören 4 Eylül 2018 tarihinde biteceği açıklanan 20,5 kilometrelik Tire – Belevi yolunda dört yıl gecikmeli tarihi Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu verdi. Bakan Karaismailoğlu, 8.5 kilometresi biten yolun kalan 12 kilometresinin iki yıl sonra bitirilmesini hedeflediklerini açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, “31 kilometre uzunluğundaki Belevi-Tire yolunun 20,5 kilometrelik kesiminin 8,2 kilometresi ‘bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol’ olarak tamamlanmış ve trafiğe açılmıştır. Kalan kesimlerde yol yapım çalışmaları devam etmekte olup, çalışmaların 2022 yılında tamamlanması hedeflenmektedir” dedi.

ÜÇ BAKAN ESKİTTİ

“Açılmadan üç bakan eskiten yolun açılışının dördüncü bakana nasip olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz” diyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, kalan 12 kilometre için iki yıl süre verilmesinin iktidarın ayıbı olduğunu söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle devam etti:

“Bitimi yılan hikayesine dönen yolun ne zaman biteceğini bir kez daha sorduk. Gelen cevapta 2018 yılında açılacağı söylenen yolun açılışının iki yıl daha ertelendiğini öğrendik. 20.5 kilometrelik yolu bitiremediler. Kalan 12 kilometrelik yol tam iki yıl sürecek. Bunu kamuoyun takdirine, bölge halkının takdirine bırakıyorum. İnsan bu süreyi verirken gerçekten düşünerek vermesi gerekir. Ahmet Arslan 2017 yılında Tire halkının gözlerinin içine baka baka söz verdi. Seçimler öncesiydi ve seçim sözü olarak bu yolu bitireceğiz dedi. Ama Ahmet Arslan sözünde duramadı. Yolların kralıyım diyen Binali Yıldırım sözünde duramadı. Cahit Turhan sözünde duramadı. Bu bakanın da ömrü biter ama o yol yine bitmez. Bir kez daha soruyoruz. Bu yol ölüm yoludur. Her geçen gün ölümler oluyor. Ama kalan 12 kilometreyi iki yılda bitireceğini açıklayan bu iktidar en büyük ayıbı işliyor.”

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.