RTÜK BAŞKANI ŞAHİN’DEN, İYİ PARTİLİ TÜRKKAN’A SÖZCÜ TV YANITI! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

28 Mart 2024 - 17:05

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN’DEN, İYİ PARTİLİ TÜRKKAN’A SÖZCÜ TV YANITI!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te yaptığı konuşmada Sözcü TV’nin başvuruları tam olmasına rağmen RTÜK tarafından 377 gündür bekletildiğini ifade etti. Bunun üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyadan paylaştığı mesajında Türkkan’a cevap verdi.

RTÜK BAŞKANI ŞAHİN’DEN, İYİ PARTİLİ TÜRKKAN’A SÖZCÜ TV YANITI!
Son Güncelleme :

11 Mart 2021 - 2:44

2720 Okuma

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te yaptığı konuşmada, “Sözcü televizyonu başvurusunu yapmasına rağmen, tüm belgelerini eksiksiz tamamlamasına rağmen yayın hayatına hala başlayamadı. Müracaat da sadece logo değişikliği ile ilgiliydi. Yani herhangi bir yeni, kanal müracaatı değil logo değişikliği. Tam 377 gündür RTÜK’ten onay bekliyor Sözcü TV, bir yıldan fazla. Şimdi burdan sormak istiyorum. Sözcü’nün bu onayı bir yıldan uzun bir zamandır neden bekletiliyor. Sebep ne. Bir gerekçe var mı. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı talimatını emir telakki ediyoruz diyen, RTÜK Başkanı bu konuda bir talimat mı aldı. Yani böyle bir onay vermeyin mi dedi. Bunu öğrenmek istiyoruz. RTÜK devletin kurumu mudur, yoksa Saray’ın ekran bekçiliğine mi soyundu. Bunun da açıklığa kavuşması lazım” ifadelerini kullandı.

‘SAYIN MİLLETVEKİLİ YİNE HER ZAMANKİ GİBİ RTÜK SÖZ KONUSU OLUNCA YANLIŞ BİLGİ VERİYORSUNUZ’

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İYİ Partili Türkkan’ın bu açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Şahin, “Sayın Milletvekili yine her zamanki gibi RTÜK söz konusu olunca yanlış bilgi veriyorsunuz. Bize sorsaydınız doğruyu öğrenirdiniz. Kuruluşun dosyası Üst Kurul gündemine alınmış ve istenen logo Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmediği için değişim talebi reddedilmiştir.” ifadeleriyle Türkkan’a yanıt verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.