ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINA SAATLER KALA DOLAR SATMAYA BAŞLADILAR! BİR BİR TL’YE GEÇİYORLAR | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

29 Mart 2024 - 12:49

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINA SAATLER KALA DOLAR SATMAYA BAŞLADILAR! BİR BİR TL’YE GEÇİYORLAR

Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadeledeki kararlılığı, önümüzdeki yarın açıklanacak reform paketi ile ilgili beklentiler ve yabancı finans kuruluşlarının büyüme tahminlerini artırıp kur hedeflerini aşağı çekmesi, yerli yatırımcıyı da harekete geçirdi. Açıklanan rakamlara göre Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 2,25 milyar dolar azaldı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASINA SAATLER KALA DOLAR SATMAYA BAŞLADILAR! BİR BİR TL’YE GEÇİYORLAR
Son Güncelleme :

11 Mart 2021 - 16:41

2010 Okuma

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ekonomi yönetiminin bir süredir ilgili tüm taraflarla yaptığı istişareler sonucunda hazırlanan Ekonomik Reform Paketi yarın açıklanacak
Rerform paketi toplantısında Erdoğan, uluslararası yatırımcılara Türkiye daveti yapacak.   Pakette son dönemde ekonomi yönetiminin sık sık tekrarladığı mali disiplin vurgusu öne çıkacak.   Bu kapsamda pakette kısa, orta ve uzun vadede mali disiplini güçlendirecek kapsamlı kamu maliyesi politikalarına dönük hedefler yer alacak.

Ekonomi yönetiminin son dönemde attığı adımlarla TL güç kazanırken dolar mevduatlarında da ciddi düşüş yaşanmaya devam ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 2 milyar 252,3 milyon dolar düşüş göstererek, bir önceki hafta 232 milyar 676,3 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 5 Mart ile sona eren haftada 230 milyar 424,3 milyon dolara geldi.

Ekonominin gözü Cuma gününde! 

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN