CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILACAK MI? SARIGÜL’DEN NET CEVAP! | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 08:05

CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILACAK MI? SARIGÜL’DEN NET CEVAP!

Konuk olduğu televizyon kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Değişim Partisi lideri Mustafa Sarıgül, “Cumhur İttifakı’na katılacak mısınız?” sorusuna “Biz Türkiye Değişim Partisi olarak hiçbir ittifakla seçime girmeyeceğiz” yanıtını verdi.

CUMHUR İTTİFAKI’NA KATILACAK MI? SARIGÜL’DEN NET CEVAP!
Son Güncelleme :

09 Mart 2021 - 7:57

5360 Okuma

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Ardahan TV ekranlarında Özkan Karakaya’nın sorularını yanıtladı. Hakkında merak edilen sorulara içtenlikle yanıt veren Sarıgül’e daha önceki açıklamalarında net bir cevap vermediği “Cumhur İttifakı’na katılacak mısınız?” sorusu da yöneltildi.

“BUGÜNKÜ İKTİDAR YORULDU”

Demokratik parlamenter sistemi savunduklarını ve bu nedenle kendilerine böyle bir teklif gelemeyeceğini vurgulayan Sarıgül, “Ben her gittiğim yerde gençler tarafından ‘Başbakan Sarıgül’ diye karşılanıyorum. Ben de bundan çok büyük mutluluk duyuyorum. Bizler partili cumhurbaşkanlığı konusunu doğru bulmuyoruz. Bugünkü iktidar yoruldu. Bizim için önce devletimiz, sonra partimiz gelir” dedi.

“HİÇBİR İTTİFAKLA SEÇİME GİRMEYECEĞİZ”

Açıklamasının devamında “Cumhurbaşkanlığı makamı sığınma limanıdır, vicdan limanıdır, merhamet limanıdır” diyen Sarıgül şöyle devam etti: “Siyasi partiler arasında zaman zaman görüş ayrılığı olduğu zaman partisiz cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti adına o partileri bir noktada buluşturmalıdır. Bugünkü AK Parti yöneticilerinin de bu sistemden çok memnun olmadıklarını bakışlarından hissedebiliyorum. Biz Türkiye Değişim Partisi olarak hiçbir ittifakla seçime girmeyeceğiz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.