BAŞKAN ORAN, ”ÇÜNKÜ KADIN HAYATTIR!” | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

18 Nisan 2024 - 20:57

BAŞKAN ORAN, ”ÇÜNKÜ KADIN HAYATTIR!”

BAŞKAN ORAN, ”ÇÜNKÜ KADIN HAYATTIR!”
Son Güncelleme :

09 Mart 2021 - 14:41

1800 Okuma

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Çeşmeli kadınlarla bir araya gelerek karanfil ve bez torba dağıtan Başkan Oran, “Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir. Çünkü kadın hayattır” dedi.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran ve eşi Nuriş Oran 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Çeşme’nin emekçi kadınlarıyla bir araya geldi. Sokak sokak gezerek kadınlara karanfil ve bez torba dağıtarak, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Oran, “Hayatın her alanında yer alan kadınlarımız bizim baştacımız. Cesaretleri, inançları ve mücadeleleriyle sanat, edebiyat, spor ve bilimde dopdolu bir tarih yazan tüm aydın Türk kadınına duyduğumuz minnet ve saygı ile Çeşme’nin emekçi kadınlarıyla bir araya geldik” dedi.

 “Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir”

Kadının siyasal ve sosyal yaşamda eşit haklarla mücadele etmesinin bir anma günü olduğuna vurgu yapan Oran, “Biliyoruz ki kadın toplumun en etkili, en yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmeleri, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olması büyük önem taşımaktadır. Çünkü bu dünya kadınlarla güzel. Kadın nefestir, kadın sanattır, kadın topraktır, kadın annedir. Ulu önderimiz M. Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir’, çünkü kadın hayattır” diye konuştu

‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ görüntülü habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.