DİKKAT! METEOROLOJİDEN İSTANBUL DAHİL 19 İL İÇİN SARI UYARI | Egenews | Ege ve İzmir Son Dakika HaberleriEgenews | Ege ve İzmir Son Dakika Haberleri

19 Nisan 2024 - 19:31

DİKKAT! METEOROLOJİDEN İSTANBUL DAHİL 19 İL İÇİN SARI UYARI

Meteoroloji’den son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 19 il için sarı kodlu uyarı verdi. Öte yandan Meteoroloji, yarın için Marmara ve Karadeniz Bölgesi için zirai dona karşı dikkatli olunması gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

DİKKAT! METEOROLOJİDEN İSTANBUL DAHİL 19 İL İÇİN SARI UYARI
Son Güncelleme :

08 Mart 2021 - 6:46

1630 Okuma

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yarın için 19 ile sarı uyarı verildi.Uyarı verilen iller şöyle; Ağrı, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzurum, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Karabük, Düzce.

VATANDAŞLARA DİKKATLİ OLUN ÇAĞRISI

Yapılan uyarıda, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu gece ve yarın sabah saatlerinde, Marmara ve Batı Karadeniz’de zirai faaliyetlerin devam ettiği yerlerde hafif zirai don riski beklendiğinden başta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi” denildi.


Uyarı verilen iller şöyle

UYARI SEVİYELERİ

YEŞİL    Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.
SARI    Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU    Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

KIRMIZI    Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU




YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.